havadurum

PİKNİK ALANI ÇÖPLÜĞE DÖNÜŞMEK ÜZERE

Kepez Musaaddin Kapucu Koruluğu, Kepez Belediyesi’nin yaptığı başvurulara rağmen Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından belediyeye tahsisi gerçekleşmeyip belediye de hizmeti durdurunca, koruluk, geçen süre içersinde çöplük alanına dönüşmek üzere.

816
Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan’ın; "Koruluğumuza hizmet götüremiyoruz; dolayısı ile oradan faydalanan vatandaşlarımıza hizmet vermemizi de engelliyorlar. Astığımız pankarta da belirttiğimiz gibi halkımıza tahsis edilene kadar temizlik hizmeti vermeyeceğiz” diyerek, belediyenin temizlik hizmetini durdurduğu koruluk, önlem alınmazsa tam bir mezbelelik alana dönüşecek. Koruluğun gelecekte ne olacağı konusunda Ankara’daki yetkililer tarafından da hiçbir açıklama yapılmıyor.
 
 
Belediyenin astığı pankartta neler yazıyor?
T.C. Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğünün 16.11.2011 tarihli yazısında Çanakkale Valiliği Defterdarlık Müdürlüğüne,
 
"ilgi: a) 24/12/2009 tarihli ve 2821 sayılı yazınız b) Kepez Belediye Başkanlığının 23/02/2010 tarihli ve 223 sayılı yazısı ilgi(a,b) yazıları ile; Merkez İlçe, Kepez Beldesi, Fener Mevkiinde bulunan mülkiyeti hazineye ait, 5901 parsel no.lu, 28.974,64 m2 yüzölçümlü taşınmazın Kepez Belediyesine kiraya verilen 22.00 m2 lik kısmı dışında kalan 28.952,64 m2 yüz ölçümlü kısmının; halkın sosyal, sportif ve kültürel ihtiyaçlarını karşılayacak piknik yerleri, yürüyüş yolları, açık spor alanı, hayvanat bahçesi ve hobi bahçesi yapılmak üzere Kepez Belediye Başkanlığı adına tahsisi talep edilmektedir. Söz konusu taşınmazın istenilen amaçla kullanılmak üzere adı geçen Belediye Başkanlığı adına tahsisi Bakanlığımızca uygun görülmemiştir. Bilgilerini ve gereğini rica ederim.
 
H. Abdullah Kaya
Bakan adına Genel Müdür.
 
 
“Burası devletin ise, devlet ilgilensin”
Koruluk alanda uzun yıllardır seyyar pazarcılık yaparak geçimini sağlayan Hüseyin Karakayış, bu koruluğun 1983 yılında çamların dikilip rahmetli muhtarlarının ismiyle açıldığını belirterek, “Belediye başkanımızın burayı defalarca istemesine, Ankara’ya gidip gelmesine, milletvekillerimizin mecliste soru önergesi vermesine rağmen devlet burayı Kepez Belediyesi’ne vermiyor. Niye verilmiyor? Bana göre bu iktidarın yanlı tutumu. Burası belediyeye verilse piknik alanı temizlenip düzenlenecek, otopark ve çocuk parkı yapılacak, masalar yapılacak, birçok insana istihdam alanı açılacaktı. Eğer belediye bunları yapmazsa o zaman, biz, belediyeye “siz nasıl insansınız” diyebilirdik. Belediye şimdi haklı olarak ilgilenmiyor burasıyla. Burası devletin ise devlet ilgilensin. Temennimiz bir an önce belediyeye verilmesi. Şimdi halk geliyor çöplüğün içinde oturuyor. Koskoca alanda bir tane tuvalet var. O da pislik içinde” dedi
Paylaş