havadurum

Kent içi ulaşıma zam!

Bugün gerçekleştirilen Çanakkale Belediyesi Temmuz ayı Belediye Meclisi Toplantısında kent içi toplu taşıma ücretlerine zam yapılması yönünde karar alındı. Buna göre tam ücret tarifesi 17 liradan 25 liraya, öğrenci taşıma ücreti ise 10 liradan 15 liraya yükseldi.

656

Çanakkale Belediyesi Temmuz ayı Belediye Meclis Toplantısı, 3 Temmuz 2024 Çarşamba (bugün) Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim Binası ve Kültür Merkezi Meclis Salonunda gerçekleştirildi.

CHP'li Belediye Meclisi Üyesi Av. Bülent Şarlan’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda toplu ulaşım ücret tarifesine zam yapılması talebi görüşüldü.

S.S.18 Nolu Şehiriçi Minibüsçüleri ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Toplu Taşıma Ücret Tarifesi Zam Talebi doğrultusunda tam ücret tarifesinin 17 liradan 25 liraya, öğrenci ücret tarifesinin ise 10 liradan 15 liraya arttırılmasına yönündeki karar İyi Parti ve AK Parti’nin ret oylarına karşın oy çokluğu ile kabul edildi.

Maddenin oylaması sırasında İyi Parti grubu ile CHP grubu arasında sert tartışmalar yaşandı.

Ücretsiz olarak şehir içi ulaşımından faydalanan kentlilere yönelik olarak Belediye bütçesinden S.S.18 Nolu Şehiriçi Minibüsçüleri ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’ne yapılan katkının kişi başı 8 liradan 12 liraya arttırılması talebi oy çokluğu ile kabul edildi. Meclis toplantısında Çanakkale’de şehir içi ulaşımdan ücretsiz olarak faydalananların oranının ise %15-16 civarında olduğu açıklandı.

(HADİYE AYŞE İRİM)
Paylaş