havadurum

Cumhuriyet Meydanı'na Meşe ağacı dikilecek

Cumhuriyet Meydanı’ndaki kuruyan fıstık çamları kesilecek, yerine meşe ağaçları dikilecek. Çanakkale Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ağaç zararlılarının tahribatı nedeniyle risk taşıyan ağaçlar için kesim raporu aldı. Yeni ağaçlandırma çalışmaları belediye ekiplerince önümüzdeki hafta başlayacak.

781

Çanakkale Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Cumhuriyet Meydanı’ndaki tehlike arz eden ağaçların yerine yenilerini dikmeye hazırlanıyor. Kuruyan ve çürüyen ağaçlar kesilerek yerine yeni meşe ağaçlarının dikilmesi planlandı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki yapılan bu çalışmanın amacı, meydandaki güvenliği sağlamak ve yeşil alanları çoğaltmak.

Ağaçlar ile ilgili bir açıklama yapan Park ve Bahçeler Müdürlüğü; “Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkililerince yapılan incelemelerde, Cumhuriyet Meydanında bulunan fıstık çamı ağaçlarının tamamen kuruması, gövdelerinde oluşan çürümeler ve ağaç zararlısı böcekler tarafından ağaç gövdelerinin iç kısımlarında meydana gelen tahribatlar nedeniyle risk tespit edilmiştir. Bu halleri ile devrilme olasılığı taşıyan beş adet fıstık çamı ağacı için Orman Genel Müdürlüğüne bağlı yetkililerden de alınan onay ve kesim raporu ile kesim işlemi gerçekleştirilmesi zorunlu hale gelmiştir. Önümüzdeki hafta kesimi gerçekleştirilecek ağaçların yerine yöremizde doğal olarak bulunan meşe ağaçları dikilecektir. Hemşerilerimizin bilgisine sunarız” ifadelerine yer verdiler.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş