havadurum

Gökyüzünden süzülen minik kar taneleri

Kepez Belediyesi ve ÇABA Derneği ile ÇOMÜ Eğitim Fakültesi, ortak projesi olarak öğrenim veren Prof. Dr. Suzan Erbaş Çok Amaçlı Erken Çocukluk Eğitimi Sınıfı Dönem Sonu Etkinliği düzenledi.

461
Prof. Dr. Suzan Erbaş Çok Amaçlı Erken Çocukluk Eğitimi Sınıfında öğrenim gören çocuklar ile birlikte hazırlanan‘’Gökyüzünden Süzülen Minik Kar Taneleri” isimli güz dönemi sonu etkinliği gerçekleştirildi. Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ercan Arı, Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk MUTAN ve Belediye Meclis Üyesi Yüksel Özdemir, üniversite öğretim elemanlarının, proje sınıfında öğrenim gören çocukların ailelerinin ve projede önceki yıllarda gönüllü eğitmenlik yapan öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte keyifli anlar yaşandı.
 
Türkiye’de bir ilk olan projenin kurucusu ve yaşama geçiren Doç. Dr. Ebru Atan Acar, Özlem Çelebioğlu Morkoç ve sınıf ekibi; “17 Mart 2008 de başlayan projede; 2007-2008 Eğitim-Öğretim yılı Bahar dönemi’nde 17, 2008-2009 Eğitim-Öğretim yılında 15, 2009-2010 Eğitim-Öğretim yılında 15, 2010-2011 Eğitim-Öğretim yılında 16 ve 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılında 15 çocuk eğitim gördü. Bu yıl ise 14 çocuk eğitim görmektedir. Bunun yanı sıra bu Eğitim-Öğretim yılında Okul Öncesi Öğretmenliği A.B.D’ nda öğrenim gören 9 lisans ve 1 yüksek lisans, Fen Bilgisi Öğretmenliğinde öğrenim gören 2, İngilizce Öğretmenliğinde öğrenim gören 1 olmak üzere toplam 13 gönüllü eğitmen bulunmaktadır. İlk günden bu yana ÇOMÜ Rektörlüğü ve Eğitim Fakültesi ile yerel yönetim, sivil toplum örgütleri, üniversite öğretim üyeleri, 100’ün üzerinde gönüllü eğitmenimizle, 92 çocuk eğitim almıştır. Proje sınıfı her gün biraz daha büyümekte ve daha fazla kişiye ulaşmaktadır. Altı yıllık süreçte bizi yalnız bırakmayan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğü’ne, Eğitim Fakültesi Dekanlığı’na, değerli öğretim elemanlarına ve Bilimsel Araştırmalar Projesi’ne; ana sponsorumuz (ÇABA-İSTANBUL) Çağdaş Bağımsız Yardımlaşma Derneği’ne, dört yıldır proje ortağımız olarak Kepez’de oturan çocuklarımızla ve ailelerimizle buluşmamızda yardımcı olan ve bize özel bir araç tahsis ederek servisimizi sağlayan, Kepez Belediyesi Başkanlığına destek ve katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz” dedi. Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan yaptığı konuşmada; göreve geldikleri günden bu yana, dört yıldır proje ortağı olduklarını söyleyerek, okul öncesi çocukların eğitimine verdikleri önemi vurguladı. Projenin sağlıklı yürümesi için servis aracı olarak kullanılan aracı aldıklarını söyledi. Proje uygulayıcılarına, emeği geçen gönüllü eğitmenlere teşekkür ederek, projenin başarıyla yürümesi için yerel yönetim olarak üzerlerine düşeni her zaman yapacaklarını vurguladı. Dönem sonu etkinliğinde öğretmenlerle, çocuklarla ve aileleriyle buluşmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Paylaş