havadurum

Çanakkale Hava Durumu 21 Ocak

Çanakkale’de bugün ve önümüzdeki günlerde hava nasıl olacak? Güneşli mi yoksa yağmurlu mu? Sıcaklık ne kadar olacak? Rüzgar ne kadar esecek? Bu soruların cevaplarını merak ediyorsanız, bu makaleyi okuyun.

1112

Çanakkale’nin 21 Ocak’ta hava durumu ne olacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ne göre Çanakkale’de 21 Ocak’ta karla karışık yağmur bekleniyor. Yağışların kuvvetli olması nedeniyle sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmak gerekiyor. Hava sıcaklığı ise en yüksek dereceye kadar düşecek.

Çanakkale’de Hava Sıcaklığı En Yüksek 5 Derece Olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre Çanakkale’de 21 Ocak’ta hava sıcaklığı en yüksek 5 dereceye kadar düşecek. Hafif yağmurlu ve kuvvetli rüzgarlı bir gün olması bekleniyor. Rüzgar saatte 30-50 km hızla esecek. Kimi zaman rüzgar saatte 65 km hıza kadar etkisini artıracak.

Çanakkale’de Yağışlar Kuvvetli Olacak

Çanakkale’nin genelinde %100 olarak etkili olan yağmurların kuvvetli olması bekleniyor. Yağışların Marmara (Bilecik hariç), Kuzey Ege kıyıları ile Batı ve Orta Karadeniz’in kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması nedeniyle sel, su baskını, yıldırım gibi tehlikeler ortaya çıkabilir. Uzmanlar tarafından çatı uçması, soba zehirlenmeleri, ağaç devrilmeleri vb. uyarısı yapıldığı belirtildi.

Çanakkale’de Dikkatli Olun

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ne göre Çanakkale’de sağanak yağış ve kar bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre sarı kodla uyarılara sahip olan Balıkesir, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa ve Tekirdağ gibi illerde de benzer durum söz konusu. Bu illerde yaşayan vatandaşlar dikkatli ve tedbirli olmalıdır.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş