havadurum

Çanakkale'de fırtına balık tezgahlarına esti

Çanakkale Balık Hali’ndeki balık tezgahları, olumsuz havadan etkilendi. Marmara Denizi’ndeki fırtına, birçok tezgahı boş bırakırken, haldeki 12 dükkandan 4’ünün kapalı olduğu görüldü.

825

Marmara Denizi’ndeki fırtına nedeniyle bu hafta çok sayıda balıkçı teknesi denize açılamadı. Çanakkale Balık Hali’ne sınırlı balık gelirken, bazı balıkçılar tezgah açamadı. Yine de çeşitli bölgelerden gelen balıklar, Çanakkalelilere sunuldu. Bu yıl tezgahların en çok tercih edilen balığı olan hamsi ise 150 TL’den satışa sunuldu.

“Durum vahim”

Yosun Balıkçılık esnafı İsmail Karakulak, “Durum vahim, hava estiği için balıklar az çıkıyor ve bu sebeple fiyatlarda biraz oynama oldu. Dolayısıyla herkes tereddütlü. Tereddütlü derken, maddi yönden biraz sıkıntıları var herhalde. Şu aralar durgun yani. Bir de hava estiği zaman Çanakkale halkı, genelde şoklu ya da buzhane balığı diye düşünülüyor. ‘Bu havada balık mı olur’ diyor. Bu havada çıkan balıkçılarımız da oluyor. Piyasa durgun ama alan oluyor elbette. Burada 12 dükkan var, 4’ü kapalı. Elimizdeki mallar bugün bitince, yarın yatacağız mecbur. Yarına sarı uyarı veriyor onun için balık olmaz, halk da dışarı çıkamaz. Şu an hamsi zamanı ama istavrit, tekir, çupra, levrek de çok lezzetli.” dedi.

“Yine de balık yemek lazım”

Kayıkçı Balıkçılık esnafı Ali Dinç ise, “Hava şartlarından dolayı balık fiyatları biraz yükseldi, fırtına olduğu için. Ama vatandaşın yemesi lazım. En güzel gıda balıktır. En güzel balık Perşembe günü olur. Fırtına bittikten sonra, balıkçılar daha çok balıkla dönerler.” şeklinde konuştu.

(SEVİ GÖZAY UĞURLU)
Paylaş