havadurum

Bayramiç’te İda rüzgarı

Bayramiç Belediyesi’nin bu yıl 19`uncusunu düzenleyeceği İDA KazDağı Kültür ve Sanat Etkinlikleri başlıyor.

520
Bayramiç ilçesinde 19. İda Kazdağı Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında çeşitli organizasyonlar gerçekleştirilecek. 13 Temmuz 2012 Cuma günü saat 18:30 da düzenlenecek açılış töreni belediye önünde yapılacak.
 
İDA KazDağı Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında açılış töreni Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başlayacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmaları gerçekleştirilecek. Bayramiç Halk Oyunları Topluluğu ile Çerkezköy Folklor Araştırma ve Geliştirme Derneği Folklor Ekibi de bir gösteri sunacak. Dans gösterisinin ardından açılış töreni sona erecek. Aynı gün saat: 21:45 de ‘Öldüm öldüm dirildim’ isimli tiyatro ilçe halkıyla buluşacak.
 
İda Kazdağı Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında 14 Temmuz Cumartesi saat 13.30 da Özgürlük Parkı’nda fotoğraf sergisi açılacak. Aynı gün saat 14.00 de ise Belediye Düğün Salonunda ‘Kazdağları Dünya Mirasıdır’ konulu bir çalıştay da gerçekleştirilecek. Bisiklet yarışı, satranç turnuvası, bulmaca yarışmalarının yer aldığı İda Kazdağı Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında saat 21.00 de sanatçı Zeynep Dizdar bir konser verecek.
 
15 Temmuz Pazar günü Ayazma Mesire Yeri’nde saat 14.30 da Erol İşcan tarafından Türk Halk Müziği Konseri verilecek. En Güzel Bayramiç Beyazı isimli yarışmanın da düzenleneceği Ayazma Mesire Yeri’nde çeşitli tiyatro gösterileri de düzenlenecek. Aynı gün saat 16.45 de gerçekleşecek olan Fatma İşcan konseri ile 19. İda Kazdağı Kültür ve Sanat Etkinlikleri sona erecek.
Paylaş