havadurum

Ayvacık güzel ve etkili konuşmayı öğrenecek

Ayvacık Belediyesi’nin öncülüğünde, çeşitli kurum ve işletmelerin katkılarıyla, hitabetteki yetkinliği ile adını duyuran Gökhan Bayram tarafından “Hitabet” Konulu konferans verilecek.

397
Konferans, bugün saat 13.00’da Belediye Konferans Salonu’nda başlayacak. Girişte toplanacak kitaplar ise Üniversite kütüphanesine armağan edilecek. Yıllardır başta Çanakkale olmak üzere, çeşitli illerde ve çok sayıda organizasyonda özgün üslubu ve Türkçe’ye hakimiyeti ile dikkat çeken, törenlerin vazgeçilmez sunucusu Gökhan Bayram tarafından Ayvacık halkına yönelik “Hitabet” konulu konferans verilecek. Ayvacık Belediyesi’nin öncülüğünde düzenlenecek program Ayvacık Meslek Yüksekokulu, SonDemCafe ve Kafe Patika katkılarıyla gerçekleşecek. Program; 13.00’da Belediye yanında bulunan konferans salonunda başlayacak ve saat 14.00’da tamamlanacak.
 
Hitabet çeşitli yönleriyle ele alınacak
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Öğretim elemanı, spiker ve hitabet uzmanı olan ve Türkiye’nin hitabet alanındaki en içerikli sitesini yürüten Gökhan Bayram’ın konferansı sayesinde katılımcılar kitleler karşısında daha etkin konuşmayı öğrenecek. Konferansta; hitabetin şifreleri, güçlü hatipler ve sırları, etkili konuşma, hipnotik konuşma metinleri, karizmatik imaj teknikleri, konuşma korkusunu yenme yöntemleri, söyleyiş, ses ve söz hileleri, dinleyicileri etkileme taktikleri, hitabette beden dili, dinleyenlerin aklına girmenin incelikleri, hatiplikle ilgili püf noktalar konularına değinilecek.
 
Kitap girişli konferans
Ayvacık Belediyesi’nden edinilen bilgiye göre konferansın girişinde her katılımcıdan en az 1 kitap da alınacak. İmkanı olanların ya da evlerinde artık kullanmadıkları kitapları bulunanların konferansa getirmeleri isteğinde de bulunuldu. Girişte katılımcıların getirecekleri kitaplar ise halen Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde devam eden kitap kampanyası kapsamında üniversitenin kütüphanesine bağışlanacak. Belediyeden yapılan açıklamada programa yoğun ilgi beklendiği, konferansa katılanların programdan çok memnun kalacakları da belirtildi.
Paylaş