Atilla Taş kimdir? Atilla Taş tutuklandı!

Beşiktaş’ta bir barda eğlenen şarkıcı Atilla Taş ve eşi Meltem Taş, çevreye rahatsızlık verdikleri için işletme sahipleri tarafından dışarı çıkarılmak istendi. Bu sırada Taş çifti, işletme sahiplerine ve olay yerine gelen polis ekiplerine mukavemet, hakaret ve darp suçları işledi. Adliyeye sevk edilen Taş çiftinden Atilla Taş tutuklanırken, eşi Meltem Taş adli kontrolle serbest bırakıldı.

1039

Şarkıcı Atilla Taş, Beşiktaş’ta gittiği bir eğlence mekanında eşiyle çevresine rahatsızlık verdiği için dışarı çıkarılmak istenince işletmecilerle ve polisle kavga etti. Mahkemeye çıkarılan Taş, polise mukavemet, darp ve hakaret suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olay nasıl gelişti?

Olay, 22 Aralık 2023 Çarşamba gecesi Beşiktaş’ta bir barda meydana geldi. Şarkıcı Atilla Taş ve eşi Meltem Taş, barda eğlenirken çevresine rahatsızlık vermeye başladı. İşletme sahipleri, Taş çiftini dışarı çıkarmak istedi ancak Taş çifti buna karşı çıktı. Tartışma büyüyünce işletme sahipleri polisi aradı.

Polis ekipleri olay yerine geldiğinde Taş çiftinin alkollü olduğunu ve polise mukavemet ettiklerini, hakaret ve küfür ettiklerini, tehditte bulunduklarını gördü. Polis ekipleri, Taş çiftini gözaltına almak istedi ancak Taş çifti direndi. Bu sırada Taş çifti, polis ekiplerine de fiziksel saldırıda bulundu. Polis ekipleri, Taş çiftini zorlukla etkisiz hale getirerek gözaltına aldı.

Mahkeme kararı ne oldu?

Atilla Taş ve eşi Meltem Taş, emniyetteki işlemlerinin ardından polise mukavemet, darp ve hakaret suçlarından adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusunda suçlamaları kabul etmeyen Taş çifti, tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine gönderildi. Nöbetçi sulh ceza hakimliği, Atilla Taş’ın tutuklanmasına, eşi Meltem Taş’ın ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi. Atilla Taş, cezaevine gönderilirken, eşi Meltem Taş ise adli kontrol tedbirine uymak üzere serbest bırakıldı.

Atilla Taş kimdir?

Atilla Taş, 1975 yılında Adana’da doğdu. Müzik kariyerine 1998 yılında çıkardığı ilk albümüyle başladı. 2000 yılında ABD’ye giden Taş, New York Film Akademisi’ni bitirdikten sonra 2002 yılında Türkiye’ye döndü. 2005 yılından sonra müzik kariyerini bırakan Taş, çeşitli televizyon programlarında yer aldı. Sosyal medyada da popüler olan Taş, Twitter’da 1 milyon 600 bin takipçisi bulunuyor.

Atilla Taş, 2016 yılında FETÖ’nün medya yapılanmasına ilişkin davada gözaltına alınmış ve 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmıştı. Yargıtay’ın bozma kararının ardından yeniden yargılanan Taş, 2021 yılında kamu görevlisine hakaret ve devletin askeri veya emniyet teşkilatını alenen aşağılama suçlarından 2 yıl 2 ay 25 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.

(Esra Güller)

Paylaş