havadurum

Anneler Derneği’nden engellilere tam destek

Türk Anneler Derneği Çanakkale Şubesi, Engelliler Haftası nedeniyle mavi kapak kampanyası ile alınan bir adet tekerlekli sandalyeyi Sakatlar Derneği’ne armağan etti.

331
Türk Anneler Derneği Çanakkale Şubesi merkezinde gerçekleştirilen engelli aracının devir teslim töreninde konuşan Dernek Başkanı Belgin Akpınar, engelli vatandaşların her zaman yanında yer aldıklarını söyledi. Akpınar, toplanan 170 kilo mavi kapağın bir engelli vatandaşa umut olduğunu belirterek, daha önce bir engelli aracı aldıklarını ve üyelerin çabası ile ikinci aracı teslim etmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Akpınar dernek olarak kısa bir zaman önce trafik kazasında küçük yaşta kolunu kaybetmiş bir öğrenciye de protez kol taktırdıklarını belirterek; “Biz Anneler Derneği olarak her zaman engelli vatandaşlarımızın yanında olduk ve her zaman da yanlarında olacağız” dedi.
 
Akpınar engelli insanların yaşadıkları sorunların sadece kendilerinin değil; ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanların ortak sorunu olduğunu kaydederek, insanların engelli olmaları çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan bir sonuç olmakla birlikte, onların normal bir hayat sürmeleri ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulmasıyla mümkün olduğunu söyledi.
 
Akpınar; “Engelli vatandaşlara acıma duyguları ile yaklaşmak yerine, kurumsal hizmetlerin geliştirilmesi esas alınmalıdır. Bu nedenle engellilere hizmet götüren kamu, özel sektör ve gönüllü sivil toplum örgütlerinin güçlendirilmesine önem verilmelidir. Başta İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi olmak üzere bir çok belge engellilerinin sorununu temelde bir insan haklan sorunu olarak ele almaktadır. Bizim anayasamız ve yasalarımız da engellilere ilişkin olarak evrensel değerlerle paralel düzenlemeleri ön görmüş, devleti engellilerin sorununa yönelik yükümlü kılmıştır. Devletimizin evrensel ölçülerde bu vatandaşlarımızı sahiplenme çabası, toplumsal bilinçlenme ve kamuoyu desteği ile anlamlı ve gerçek bir boyuta ulaşacaktır. Engelli bireylerimize yardımcı olmak istiyorsak, onlara acıyarak yaklaşma yerine Konfiçyus`un dediği gibi onlara balık verme yerine, balık tutmayı öğretmeliyiz. Engellilerin beceri ve yetenekleri doğrultusunda iş imkânı sağlayarak onları üretken ve verimli hâle getirebiliriz” diye konuştu.
 
Engelli aracını Sakatlar Derneği adına Ramazan Tanrıver teslim alırken derneğin engellilere gösterdiği hassasiyet ve çaba için teşekkür etti.
Paylaş