havadurum

Zamlara tepkiler büyüyor

655
2022`nini ilk günü ile birlikte elektrik, doğalgaz başta olmak üzere birçok temel tüketime fahiş zamlar geldi. Zamlar ülke genelinde tepkilere neden oldu. Sol Parti İl Örgütü tarafından Cuma Pazarı girişinde basın açıklaması yapılarak vatandaşlara broşür dağıtıldı. Ekonomik krizlerin ülkeyi felakete götürdüğü belirtilen açıklamada, "Her adımda yeni zam ve vergilerle halkı soydular. Bu soygun yeni yılın ilk günü elektrik ve doğalgaz zamlarıyla devam etti" denildi. Elektrik ve doğalgaz zamlarının geri çekilmesi, yüzde 18 olan KDV`nin sıfırlanması... gibi taleplerin sıralandığı açıklamada; "Bizden çaldıkları her şeyi geri almak için, güçlerimizi birleştirelim" ifadelerine yer verildi. 
"Din istismarı ile ülkemizi felaketten felakete sürüklediler"
Sol Parti İl Örgütü tarafından yapılan açıklamada; "Türkiye ekonomiden siyasete derin bir kriz içinde. Tek adam rejiminin yarattığı güvensizlik, kuralsızlık, belirsizlik ve keyfilik krizi daha da derinleştiriyor. Erdoğan`ın "derin(!) ekonomik tezleri", TÜİK`in sahte verileri ile birlikte yürütülen Diyanet fetvaları ve NAS`ı dahi ortaya sürerek yapılan din istismarı ile ülkemizi felaketten felakete sürüklediler. Üç ayda dövizi de faizi de enflasyonu da yükseltmeyi başardılar! Her adımda yeni zam ve vergilerle halkı soydular. Bu soygun yeni yılın ilk günü elektrik ve doğalgaz zamlarıyla devam etti. Isınmak zaten zorken yeni zamlarla imkansız hale geldi. Enerji şirketleri zenginleşsin diye bizler soğuğa ve karanlığa mahkum edildik" denildi.
 
"Zamlara, pahallığa yeter!"
Taleplerin sıralandığı açıklamada; "Bu iktidar zenginlerin, mega şirketlerin, patronların iktidarıdır! İşçiler, emekçiler, köylüler için felakettir! Enerji bir insan hakkıdır. Elektrik ve doğalgaz zamları geri çekilsin yüzde 18 olan KDV Sıfırlansın! özelleştirmeler iptal edilsin, özelleştirilen tüm enerji üretim ve dağıtım kurumları geri alınsın! Bizden çaldıkları her şeyi geri almak için, güçlerimizi birleştirelim; örgütlü mücadeleyi büyütelim!" ifadelerine yer verildi.
(Eren Aşnaz)

Paylaş