havadurum

Bedelli Askerlik Ücreti Belli Oldu!

Her yıl iki kez artan bedelli askerlik ücreti için Temmuz zammı açıklandı. Mevcut durumda 182 bin 609 TL olan bedelli askerlik ücreti, 6 aylık enflasyon rakamlarının belli olmasının ardından 35 bin 261 TL artışla 217 bin 870 TL oldu.

411

Bedelli askerlik yapmayı planlayan pek çok kişi, 3 Temmuz'da açıklanan enflasyon verilerine odaklanmıştı. Açıklanan verilere göre, yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 71,6, yurt içi üretici fiyatlarında ise yüzde 50,09 olarak gerçekleşti.

Bedelli Askerlik Ücreti Belli Oldu

Her yıl iki kez artan bedelli askerlik ücreti, Temmuz ayı zammı ile yeniden belirlendi. Mevcut durumda 182 bin 609 TL olan bedelli askerlik ücreti, 6 aylık enflasyon rakamlarının belli olmasının ardından 35 bin 261 TL artışla 217 bin 870 TL'ye yükseldi.

Bedelli Askerlik Ödemesi Nasıl Yapılır?

Bedelli askerlik için başvuru şartlarını taşıyan yükümlüler, ödemelerini belirlenen bankalara peşin olarak yapabilecekler. Ödemeler Vakıfbank, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıf Katılım Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Emlak Katılım Bankası, Defterdarlıklar veya Malmüdürlüklerine T.C. Kimlik Numarası beyan edilerek gerçekleştirilebilecek.

(SAİM TUNÇMAN)
Paylaş