havadurum

Vatana Destek Vergisi Alınacak Mı? İddialara Açıklama Geldi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yeni vergi paketine dair ortaya atılan iddialar, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Ancak Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

601

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), son günlerde sosyal medyada dolaşan "gurbetçilerden yıllık 2 bin Euro 'vatana destek vergisi' alınacağı" iddialarını kesin bir dille yalanladı. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlık aşamasında olan yeni vergi paketine yönelik çıkan söylentilerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

DMM'nin sosyal medya üzerinden yayımladığı açıklamada, söz konusu vergi paketinde yurt dışında yaşayan vatandaşlardan herhangi bir "vatana destek vergisi" alınmayacağı vurgulandı. Açıklamada ayrıca, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın söz konusu vergi düzenlemesini tamamladıktan sonra TBMM'ye sunmayı planladığı bilgisi de paylaşıldı.

Spekülatif Açıklamalara Karşı Dikkatli Olunmalı

Sosyal medya ve diğer platformlarda yayılan spekülatif bilgilerin kamuoyunda yanlış anlamalara ve güvensizliğe yol açabileceği uyarısında bulunan yetkililer, vatandaşları resmi kurumlar dışındaki bilgiler konusunda dikkatli olmaya çağırdı. Özellikle vergi gibi önemli konularda doğru bilgiye erişmek için resmi kaynaklardan bilgi edinmenin önemine vurgu yapıldı.

Bu tür haberlerin yayılmasının, toplumda gereksiz endişelere ve huzursuzluğa neden olabileceği ifade edilirken, vatandaşların bilinçli bir şekilde doğrulanmamış iddialara itibar etmemeleri gerektiği belirtildi.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş