havadurum

Yeni Ticaret Kanunu A.Ş. kurmayı kolaylaştırıyor

ÇTSO’da düzenlenen toplantıda yeni Türk Ticaret Kanunu anlatıldı...

1005
 
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası ve Trakya ABİGEM, işbirliğinde düzenlenen yeni Türk Ticaret Kanunu ile ilgili bilgilendirme toplantısında, yeni yasada devrim niteliğinde yenilikler yer aldığı belirtilerek, katılımcılara ticari işletmelerin karşına çıkacak yeni düzenlemeler hakkında bilgi sunuldu.
 
ÇTSO Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına, konuşmacı olarak Güreli Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim Hizmetleri’nden Yeminli Mali Müşavir Yücel Genç ve Yeminli Mali Müşavir Mehmet Yüce katılırken, açılış konuşmasını ÇTSO Başkan Yardımcısı Erdal Akarsu yaptı. Erdal Akarsu, yeni Türk Ticaret Kanunu’nun çok önemli değişiklikler içerdiğini belirterek, “Biz ÇTSO olarak bunun bilincindeyiz. Bu toplantıda da bilgilendirme bakımından önemli katkılar sağlayacaktır” dedi.
 
Trakya ABİGEM uzmanı Sinem Ertemel de, Mart ayı içinde Trakya bölgesinde planlanan 13 bilgilendirme toplantısında karşılarına çıkan soruları ve cevapları, internet sitesinde yayınlayacaklarını ve derlenecek raporları oda ve borsalara ileteceklerini söyledi. Ertemel, “Odalarda toplanan üye görüşlerinin TOBB aracılığı ile Bakanlıklara ulaştırılması ve Mayıs ayında gerçekleştirilmesi muhtemel revizyonlara katkı sağlaması mümkün olacaktır” dedi.
 
Bilgilendirme toplantısının ilk bölümünde konuşan Yeminli Mali Müşavir Yücel Genç, bazı istisnalar dışında 1 Temmuz 2012’de yürürlüğe girecek yeni Türk Ticaret Kanununu “sakat doğmuş bir çocuğa” benzeterek, “Biz bu toplantılarda bu çocuğu yaşatmak için neler yapılması gerektiğini anlatıyoruz” dedi. Yücel Genç, “Kanunun yürürlüğe girmesinden önce Mayıs ayında yayınlanacak ikincil mevzuat ile 3 tüzük, 9 yönetmelik ve 11 tebliğ ile değişiklikler bekliyoruz. Ancak bu kanunun özüne yönelik değişiklik getirmeyecektir. Kanunda hapis cezaları gibi büyük sakatlıklar var” diye konuştu.
Paylaş