havadurum

Yağış felç etti

Çanakkale`de etkili olan sağanak yağış hayatı felç etti. Yarım saat içinde metrekareye 12,6 kilogram yağışın düştüğü kent merkezinde bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Etkili olan sağanak yağışa vatandaşlar hazırlıksız yakalanırken, yağış nedeniyle trafikteki araçlarıyla seyreden sürücüler de zor anlar yaşadılar.

426
Öte yandan etkili olan fırtına nedeniyle bazı ağaçlar devrildi. Devrilen ağaçlar bazı arabalarda maddi hasara neden oldu. Aniden çıkan kuvvetli lodos ve yağış, Çanakkale Boğazı`nda sefer yapan feribotlara da güç anlar yaşattı. Çanakkale`den aldığı yolcu ve araçları Kilitbahir`e götürdüğü sırada fırtınaya yakalanan ve bir süre sürüklenen “Alınteri-17” adlı feribot, Çanakkale İskelesi`nde bağlı bulunan ticari bir yata çarparak konumunu sabitleştirebildi.
 
 
Yarım saat içinde metrekareye 12,6 kilogram yağışın düştüğü kent merkezinde bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Etkili olan sağanak yağışa vatandaşlar hazırlıksız yakalanırken, yağış nedeniyle trafikteki araçlarıyla seyreden sürücüler de zor anlar yaşadılar. Fırtına ve yağmura yolda yakalanan vatandaşlar ise kapalı mekanlara girerek yağmurdan korunmaya çalıştı. Kentin bazı bölümlerinde büyük su birikintileri meydana geldi. Şiddetli yağmur yaklaşık 10 dakika etkili oldu. Kentin dört bir yanında görev alan belediye ekipleri de su birikintilerinin yaşandığı bölgelerde yoğun çaba sarf etti. Evlerinin önü sular ile dolan vatandaşlar ise su birikintileri nedeniyle evlerinden çıkmakta zorlandı. Öte yandan yağış nedeniyle sokak hayvanları da zor anlar yaşadı.
 
Fırtına ağaç devirdi
Çanakkale`de etkili olan fırtına ağaçları devirdi. Devrilen ağaç bazı arabalarda maddi hasara neden oldu. Eski otogarın bulunduğu bir sokakta arabanın üzerine devrilen ağaç trafiğin aksamasına neden oldu. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, aracın üzerine devrilen ağacı kesti. Devrilen ağacın kaldırılmasıyla trafik akışı da normale döndü.
 
Feribotlar fırtınaya yakalandı
Çanakkale’de kuvvetli lodos ve yağış deniz ulaşımını da olumsuz yönde etkiledi. Aniden çıkan kuvvetli lodos ve yağış, Çanakkale Boğazı`nda sefer yapan feribotlara güç anlar yaşattı. Gökyüzünü karartan yağmurlu hava, lodosla birlikte etkili oldu. Çanakkale`den aldığı yolcu ve araçları Kilitbahir`e götürdüğü sırada fırtınaya yakalanan ve bir süre sürüklenen “Alınteri-17” adlı feribot, Çanakkale İskelesi`nde bağlı bulunan ticari bir yata çarparak konumunu sabitleştirebildi. Darbe alan yatın yan bölümünde maddi hasar oluştu. Çanakkale ile Kilitbahir ve Eceabat arasındaki sefer yaptığı sırada fırtınayla karşılaşan diğer feribotlar da yanaşamadığı için Çanakkale İskelesi açıklarında makinelerini durdurmadan bir süre tur attı. Yaklaşık yarım saat süren kuvvetli rüzgar ve yağışın hızını azaltmasının ardından feribotlar seferlerine devam etti. Çanakkale Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, lodosun saatteki hızının yaklaşık 90 kilometreye kadar çıktığını bildirdi.
Paylaş