havadurum

Çanakkale Tekirdağ Bölge Adliye Mahkemesine dahil edildi

Resmi Gazete'de yayımlanan Hakimler ve Savcılar Kurulu kararıyla birlikte, Çanakkale artık Tekirdağ Bölge Adliye Mahkemesinin yargı çevresine dahil edildi

364

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yeni yargı düzenlemelerini duyurarak, Tekirdağ'ın artık Tekirdağ Bölge Adliye Mahkemesi'nin yargı çevresine dahil olduğunu açıkladı. Bu değişikliklerin, vatandaşların adalet hizmetlerine erişimini kolaylaştırmayı amaçladığını belirten Bakan Tunç, Resmi Gazete'de yayımlanan Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) kararıyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

Yargının etkinliğini artırmak ve mahkemelerde ihtisaslaşmayı sağlamak için çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Bakan Tunç, Denizli Bölge Adliye Mahkemesi'nin Denizli, Muğla ve Uşak; Tekirdağ Bölge Adliye Mahkemesi'nin ise Tekirdağ, Kırklareli, Edirne ve Çanakkale illerini kapsayacağını belirtti.

Yeni kurulan Muğla Seydikemer adliye teşkilatının yargı çevresinin belirlendiği açıklamada, Seydikemer ilçesi için özel bir düzenlemenin yapıldığı ve bu ilçenin mahkemelerinin yargı çevresinin mülki sınırlarla sınırlı tutulduğu ifade edildi. Ayrıca, Ağır Ceza Mahkemeleri, İnfaz Hakimlikleri, İş Mahkemeleri, Tüketici Mahkemeleri, Asliye Ticaret Mahkemeleri ve Kadastro Mahkemeleri için de yeni yargı çevreleri belirlendiği bildirildi.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş