havadurum

Ülkü Ocakları, Atatürk'ü Anma Günü'nde Conkbayırı'na yürüdü

Ülkü Ocakları Çanakkale İl Başkanlığı, Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıl dönümünde düzenlediği "Atatürk’ü Anmak ve Anlamak için Atatürk’ün Yolundayız!" etkinliği kapsamında, Kemalyeri mevkiinden Conkbayırı'na yürüyüş gerçekleştirdi.

967

Ülkü Ocakları Çanakkale İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Atatürk'ü Anma Günü etkinliği, Kemalyeri mevkiinden Conkbayırı'na yapılan yürüyüşle gerçekleşti. "Atatürk’ü Anmak ve Anlamak için Atatürk’ün Yolundayız!" sloganıyla düzenlenen etkinliğe çok sayıda kişi katılım sağladı.

“Çanakkale için bir milat olmalıdır”

Yürüyüşün ardından konuşma yapan Ülkü Ocakları Çanakkale İl Başkanı Baturhan Kaya, Atatürk'ün Çanakkale'deki önemine vurgu yaparak, "Bugün Çanakkale nasıl Atatürk’ün ömründe bir milat olarak yer ettiyse, şu an burada bulunan her Türk genci için de Çanakkale bir milat olmalıdır" dedi.

“Ne mutlu Türküm Diyene!”

"Atatürk gibi düşünmek, hepimizin boynunun borcudur" diyen Kaya, Atatürk'ün fikirlerini ve mücadelesini yaşatmanın gururunu taşıdıklarını ifade etti. Atatürk'ün Cumhuriyeti emanet ettiği gençlik olarak, Türk Milliyetçileri ve Ülkücülerin dimdik ayakta olduğunu belirten Kaya, "Atatürk’ün mücadelesi bizlerin omzundadır. Bu duygu ve düşüncelerle, vefatının 85. yılında Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla, gururla ve dualarla anıyorum. Ne Mutlu Türk’üm Diyene!" şeklinde konuştu.

(Esra Güller)

Paylaş