havadurum

Seddülbahir Kalesi’ne uluslararası alanda büyük onur

Seddülbahir Kalesi, Çanakkale Zaferi’nin 109. yıldönümünde İtalya’dan prestijli bir takdir aldı. Uluslararası Domus Restorasyon ve Koruma Ödülleri’nde, 176 uluslararası başvuru arasından seçilerek Kısa Liste Ödülü’ne değer bulundu.

617

25 yıl süren araştırma, belgeleme, projelendirme ve uygulama çalışmalarının son sekiz yılında proje yürütücülüğünü üstlenen Tarihi Alan Başkanlığını ilk master projesi olarak Cumhuriyetimizin 100. Yılında tamamlanarak ziyarete açılan Seddülbahir Kalesi’ne İtalya’dan önemli bir ödül geldi.

Ferraro Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nin düzenlediği bu ödül, koruma ilkelerini bilinçli bir şekilde uygulayan ve çağdaş ifade biçimlerini benimseyen projeleri onurlandırmaktadır. Ödül törenine, projenin Bilimsel Danışma Kurulu üyeleri Prof. Dr. Lucienne Şenocak ve Dr. Öğretim Üyesi Gülsün Tanyeli ile ÇATAB Restorasyon ve Yapım Uygulamaları Koordinatörü Mustafa Kafkas Dereli katıldı.

İstanbul Teknik Üniversitesi ve Koç Üniversitesi’nden akademisyenlerin yanı sıra çeşitli disiplinlerden birçok bilim insanının katkıda bulunduğu proje, Seddülbahir Kalesi’ni ülkemizin kültürel miras envanterine tekrar kazandırdı.

(İHA)
Paylaş