"Sanat zihinleri temizler"

Küratör Fatih Balcı tarafından organize edilen Bahar Temizliği (Video Art) gösterisi Korfmann Kütüphanesi`nde gerçekleştirildi.

1275
Bahar Temizliği Video Art etkinliği ile ilgili bilgi veren ÇOMÜ Resim Bölümü Öğrt.Üyesi Yrd.Doç.Dr.Fatih Balcı etkinliğe yeniden sanatsal bir hareketin başlaması hedefiyle" Bahar Temizliği" adını verdiklerini açıkladı.
Video kamera kullanarak, öykü anlatma kaygısı taşımadan, tamamen görüntüleri merkeze alan ve müzikten sıkça yararlanan sanat dalı ve video merkezli görsel etkinlik hakkında konuşan Balcı: "Sanat zihinleri temizler. Yeni bir mevsim, yeni bir başlangıç ve yeni bir sanatsal hareketin başlaması anlamında etkinliğe bu ismi verdik. Video Art sanıldığı gibi kısa film demek değildir. Video Art`da bir bir övgü yoktur. Bir konu, bir tema ele alınıp sanatsal ve sosyolojik anlamda ifade edilir. Sanatçının bireysel anlamda kendini ifadesidir. Bu etkinliğimizde yer alan 7 sanatçı da kendine özgü ifadelerini yansıttı ve aynı çerçevede buluştu. Etkinlikte yer alan Güler Aşık ve Mehmet Öğüt`ün Mamut Art Projesi için seçilen sanatçılardandır" dedi. 30 Mayıs tarihine kadar açık olan etkinliğe sanatçı Aşkın Ercan, Canan Beykal, Genco Günal, Güler Işık, Hülya Küpçüoğlu, Mehmet Öğüt ve Sibel Balcı katıldı.
 
Paylaş