"İhaleye katılım engellenmeye çalışılıyor"

Karabiga Belediyesi, 20 Eylül'de gerçekleştirilecek olan Servis Plakası tahsis ihalesi ile ilgili olarak bazı kişi ve kurumlarca vatandaşların yanlış yönlendirildiği konusunda halkı uyararak; gerekli hukuki işlemlerin başlatılacağını duyurdu.

377

Karabiga Belediyesi, 20 Eylül'de gerçekleştirilecek olan Servis Plakası tahsis ihalesi öncesi bazı kişilerin Belediyenin yetkili olmadığına dair çıkan söylentiler hakkında kamuoyunu bilgilendirdi.

Belediyeden konu ile ilgili olarak yapılan bilgilendirme duyurusunda şu ifadeler yer aldı:

“Belediyemiz tarafından ihale edilen Servis Plakası (S) tahsis işine ilişkin bazı kişi ve kurumlarca "Karabiga Belediyesinin bu ihaleyi yapmaya yetkili olmadığı, plakaların trafik komisyonundan geçirilmediği bu nedenle plakaların geçersiz olduğu, plaka alanların çalıştırılmayacağı vb." söylemlerle vatandaşlarımızın yanlış yönlendirildiği, ihaleye başvurularının önlenmeye çalışıldığı Belediyemize yapılan şikâyetler neticesinde tespit edilmiştir.

Kara, deniz, su ve demiryolu üzerinde işletilen her türlü servis ve toplu taşıma araçları ile taksi sayılarını belirleme yetkisi, 5393 Sayılı Belediye Kanununun “Belediyenin yetkileri ve imtiyazları” başlıklı 15. maddesinin (p) bendi ile Belediyelere tanınmıştır. Dolayısıyla İlçe ya da İl Trafik Komisyonlarının plaka sayısı belirleme, plaka onaylama vb. görev ve sorumlulukları bulunmamaktadır.

Anılan ihaleye ilişkin başvuru sürecimiz devam etmekte olup, ihalemiz 20.09.2024 Cuma günü saat 10:00’da gerçekleştirilecektir. Ayrıca, İhaleye katılımı engellemeye yönelik üstte de belirttiğimiz hukuksuz girişimler İhaleye Fesat Karıştırma suçu kapsamındadır ve bu konuda yargı süreci tarafımızdan ayrıca yürütülecektir.”

(HABER MERKEZİ)
Paylaş