Emine Turan'dan eşi için anlamlı bir kitap

Çanakkale'nin Çan ilçesinde yıllarca eğitim camiasında önemli bir yere sahip olan Emekli Edebiyat Öğretmeni Emine Turan, eşi Rahmetli Sıtkı Turan için anlamlı bir kitap kaleme aldı.

1635

Çan, 9 Eylül 2024 – Çan Lisesi'nde yıllarca görev yapmış olan emekli edebiyat öğretmeni Emine Turan, eşi rahmetli Sıtkı Turan için anlamlı bir kitap kaleme aldı. "Sıtkı Turan Hoca; “İnsan Olmaya Adanmış Bir Hayatın Hikayesi - Tavizsiz Milliyetçi Disiplinli Eğitim" adlı eser, Sıtkı Turan’ın hayatını ve eğitim anlayışını ve siyasete olan katkılarını anlatıyor.

Sıtkı Turan, Çan Lisesinde fizik öğretmenliği yapmış, Çan İbrahim Bodur Anadolu Lisesi'nde okul müdürlüğü görevini yürütmüş ve 21. Dönem MHP Çanakkale Milletvekilliği yapmış bir isim olarak tanınıyor. Eşinin bu anlamlı çalışmasını tamamlayarak, onun eğitim ve milliyetçilik konusundaki tavizsiz yaklaşımını vurgulayan Emine Turan, kitabı Çan Kaymakamı Dr. Emre Nebioğlu’na takdim etti.

Kaymakam Dr. Emre Nebioğlu, Emine Turan ve gelini Sevcel Turan’a, kitap için ve nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş