Çanakkale balık halinde palamut revaşta

1 Eylül itibarıyla denizlerde av yasağının kalkmasıyla birlikte, Çanakkale ve Türkiye genelinde tezgahlar çeşitlendi. Balık pazarlarına olan ilgi arttı, fiyatlarda ise düşüş bekleniyor.

2055

1 Eylül itibarıyla denizlerde av yasağının kalkmasıyla birlikte, Çanakkale ve Türkiye genelinde balıkçılar yeniden ava çıktı. Bu durum, tezgahlarda çeşitliliğin bir anda artmasına neden oldu. Uzun bir aradan sonra tezgahların renklendiğini gören deniz mahsulü severler, balık pazarlarına akın ederek yoğunluk oluşturdu. Fiyatların ise düşmesi bekleniyor.

Bu kapsamda, 1 Eylül'de Çanakkale balık halini ziyaret ettik ve balıkhane esnaflarından Cemal Kartal ile görüştük. Kartal, satışlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Cemal Kartal;"Sezon 1 Eylül itibarıyla açıldı ve tezgâhlarda balık çeşitliliği arttı. Bu sezondan beklentimiz oldukça yüksek, bol balık olacağına inanıyoruz. Şu an palamut balığı revaçta. Av yasağıyla birlikte artan fiyatlar, yasağın kalkmasıyla birlikte düşüşe geçti.

Dün 200 TL’den sattığım palamutu, bugün 150 TL’den satıyoruz. Yeni tezgâhlarımızın gözde balığı ise yağlı sardalye; kilosunu 150 TL’den satmaya devam ediyoruz. Şu an istavrit ve mezgit de tezgâhlarımızı süslüyor. Sezonun açılmasıyla balık çeşitliliği daha da artacak. Gördüğünüz gibi tezgâhımızda şenlik var, her çeşit balığımız mevcut. Bu sezonun yıldızı ise kesinlikle sardalye" dedi.

Haberin fotoğrafları için tıklayınız

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş