Pazarspor’un tarihçesi

Ç.Dardanelspor’un hafta sonu Karadeniz’de konuk olacağı rakibini tanıyalım...

538
Pazarspor Kulübü kurulduğundan bu güne kadar ağırlıklı olarak futbol`la birlikte basketbol, voleybol ve masa tenisi dallarında faaliyet gösteriyor.
Kulüp 1973 yılında kuruldu.
 
Kurucular:
Macit Fikret Basa
Nihat Telatar
Münir Ökten
Neşet Basa
Sami İslamoğlu
M.Ali Balta
Yener Kılıç
Selahattin İsaoğlu
Halil Uygur `dur
 
İlk kurulduğunda Yeşil–Beyaz olan kulüp forma rengi, yeniden kurulduğunda açık Mavi–Beyaz olarak tescil edilmiş olup, tekrar “Pazarspor” adını 1990`da aldı.
 
Kulübün tarihçesi
Pazarspor Kulübü kurulduğundan bu güne kadar ağırlıklı olarak futbol`la birlikte basketbol, voleybol ve masa tenisi dallarında faaliyet gösteriyor.
 
1973–1991 yılları arasında futbolda Rize Amatör Liglerinde defalarca şampiyonluklar yaşadı. Son şampiyonluğu 1990–1991 sezonu olup, 1991–1992 sezonu ile birlikte 3.ligde mücadele veriyor.
İlk yıllar T.F.F. kararı ile terfi ligi oynanmadan profesyonel liglere alınan 16 kulüpten biri olan Pazarspor, bugün profesyonel liglerde varlığını sürdürebilen tek kulüp olma özelliğine sahip. Bir başka deyişle, diğer 15 kulüp profesyonel Türkiye 3. Liginde barınamayarak mahalli liglere düşmelerine karşın Pazarspor kulübü özellikle ilk yıllarda 3. Lige alınmasını sağlayanları utandırmama adına Pazar`ı gerektiği şekilde temsil etme gayreti ile birlikte mevcudiyetini de  başarılı bir şekilde bugüne dek sürdürdü.
 
Son üç sezondur profesyonel futbol takımı 2. Lige çıkma adına gayret gösteriyor. Özellikle son üç yılda sezonu 2`inci olarak tamamladı. Kulüp yönetimi yeni sezonda   centilmence mücadele edip, sporun en iyi dostluk ve kardeşlik olduğu bilinciyle hareket ederek Pazarspor`u şampiyon yapmak istiyor.
Paylaş