Beşiktaş - Maccabi Tel Aviv Maçı oynanacak mı? Ne zaman ve nerede oynanacak mı?

Beşiktaş ile Maccabi Tel Aviv arasında UEFA Avrupa Ligi'nde oynanacak kritik maç, 28 Kasım 2024 tarihinde İstanbul'da gerçekleşecek. İsrail basınının tarafsız saha iddialarına rağmen, Beşiktaş Kulübü karşılaşmanın İstanbul'da oynanacağını ve gerekli tüm güvenlik önlemlerinin alınacağını duyurdu.

2091

UEFA Avrupa Ligi'nde heyecan dorukta! Beşiktaş ile Maccabi Tel Aviv arasında oynanacak olan bu önemli maç, futbolseverler tarafından büyük bir ilgiyle bekleniyor. Maçın tarihi ve yeri hakkında belirsizlikler yaşanıyor. Peki, Beşiktaş - Maccabi Tel Aviv maçı ne zaman oynanacak ve İstanbul'da mı gerçekleştirilecek? İşte detaylar.

Maçın Tarihi ve Yeri

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'nde karşılaşacağı Maccabi Tel Aviv maçı 28 Kasım 2024 tarihinde oynanacak. Maçın İstanbul'da yapılması bekleniyor. Ancak, İsrail basınında bu karşılaşmanın tarafsız sahada oynanabileceği yönünde iddialar ortaya çıktı. Bu durum, futbolseverlerin ve spor otoritelerinin merakını artırdı.

Beşiktaş'ın Tepkisi

Beşiktaş Kulübü, Maccabi Tel Aviv maçının tarafsız sahada oynanacağı yönündeki iddialara sert bir yanıt verdi. Beşiktaş'ın ikinci başkanı Hüseyin Yücel, "Pabuç bırakmayacağız. Hayal ettikleri gibi tarafsız sahada oynanması söz konusu değil" dedi. Yücel, İstanbul'da oynanacak maç için tüm güvenlik önlemlerinin alınacağını ve bu durumun sporun politikaya alet edilmesi anlamına gelmeyeceğini vurguladı.

İsrail Basınının İddiaları

İsrail basını, Beşiktaş - Maccabi Tel Aviv maçının İstanbul'da oynanmasının riskli olabileceğini ve bu nedenle tarafsız bir sahada yapılması gerektiğini öne sürdü. Ancak, Beşiktaş Kulübü bu iddiaları reddetti ve maçın İstanbul'da oynanacağını duyurdu. İsrail'in Filistin'de gerçekleştirdiği askeri operasyonlar ve uluslararası tepkiler, maçın tarafsız bir sahada oynanması gerektiğine dair tartışmaları beraberinde getirdi. Bu durum, futbolun ötesinde bir diplomatik mesele haline geldi.

Beşiktaş'ın Güvenlik Önlemleri

Beşiktaş Kulübü, maçın İstanbul'da oynanacağını ve gerekli tüm güvenlik önlemlerinin alınacağını açıkladı. Hüseyin Yücel, "Sporu politikaya alet etmezlerse, biz gayet güzel bir şekilde Maccabi takımını İstanbul'da ağırlarız" şeklinde konuştu. Kulüp, maçın güvenli bir şekilde yapılabilmesi için UEFA ve yerel yetkililerle iş birliği yapacaklarını belirtti.

Maccabi Tel Aviv'in Görüşleri

Maccabi Tel Aviv futbolcusu Osher Davida, İstanbul'da oynamaktan memnun olacağını ifade etti. Davida, "Beşiktaş sizi ağırlayacak ve şimdiden gerilim artıyor. Şimdiye kadar iyi bir deneyim yaşadık. İstanbul'da neler beklediğimizi bilmiyorum ama her şeyin iyi olacağına inanıyorum" dedi. Maccabi Tel Aviv'in teknik direktörü Zarko Lazetic ise, "UEFA Avrupa Ligi'nde zor kura çektik. Adım adım ilerleyeceğiz" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin Güvenlik Garantisi

Türkiye, İsrail basınının güvenlik endişelerini dikkate alarak maçın İstanbul'da yapılacağına dair güvence verdi. Beşiktaş'ın basın sözcüsü Feyyaz Uçar, "Maccabi Tel Aviv maçı burada oynanacak. Devlet büyüklerimiz her türlü güvenliği alacaktır. UEFA da zaten algoritmaya bile almadı bu durumla ilgili" şeklinde konuştu.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş