Milli Eğitim “Danışma” kurulu toplandı

Çanakkale`de İl Milli Eğitim Danışma Kurulu 2014-2015 sezonu için toplandı. Toplantıda konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erdal Doğancı, “Çanakkale İlimizde 20 anaokulu, 159 ilkokul, 95 ortaokul, 35 anadolu lisesi, 50 meslek lisesi, 10 taşıma merkezi okul da eğitim öğretim faaliyetlerimiz sürüyor. 44 taşıma kapsamlı köyümüz var. 195 ilkokul öğrencisi, 263’ü ortaokul öğrencisi olmak üzere 458 öğrencimiz taşınmaktadır” dedi.

657
 
 
Çanakkale`de eğitim ve öğretim faaliyetlerinin tüm boyutlarıyla ele alındığı İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı 1`inci toplantısı önceki gün Kepez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Birimi Müdürlüğü’nün Toplantı Salonunda yapıldı. Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erdal Doğancı başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Doğan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Kemal Yüce, Eceabat İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezai Turna, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Metin İlhan, İl Sağlık Müdürü Yardımcısı Deniz Ünsal, Çanakkale Esnaf Odaları Birliği Başkanı Mustafa Vurucu, Çanakkale Defterdarlığı Defterdar Yardımcısı İskender Polat, Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Mustafa Alkın, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, eğitim sendikası temsilcileri okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
 
“Bundan sonraki adımlar için yol gösterici olacak”
Toplantının Çanakkale eğitim seviyesine önemli katkılar sağlayacağına inandığını belirten Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Doğ4an, burada yaptığı konuşmasında “Bu toplantıda ilimizin milli eğitim faaliyetleri değerlendirilecek ve birtakım veriler sizinle paylaşılacak. Burada oluşacak fikir, görüş, öneri ve yaklaşımlar Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bundan sonra yapacağı faaliyetler için yol gösterici olacaktır. Geçmiş yıllarda da birlikteydik. Eğitim adına üniversite temsilcilerimizle, sivil toplum örgütü temsilcilerimizle, öğrenci, öğretmen ve velilerimizle bir arada olmak toplantının önemini bir kat daha artırıyor. Güzel sonuçlar alınacağını umuyorum. Toplantının verimli geçmesi dilekleriyle katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.
 
“585 okulda, 73 binin üzerinde öğrenci eğitim görüyor”
İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erdal Doğancı ise; 2013-2014 yıllarına ait istatistiksel bilgiler vererek, “Geçen yıl 585 kurumda 73 bin 891(Bunun 2 bin 18’i anaokullarında, 3 bin 635’i anasınıflarında, 23 bin 434’ü ilkokullarda, 21 bin 928’i ortaokullarda, 10 bin 982’si genel liselerde, ve 11 bin 514’ü meslek liselerinde) öğrenci ve 4 bin 896 öğretmen ile başarılı bir eğitim öğretim gerçekleştirdik. Derslik başına ortalamada 20, mesleki eğitimde 24 öğrenci düşüyor. Çanakkale İlimizde 20 anaokulu, 159 ilkokul, 95 ortaokul, 35 Anadolu lisesi, 50 meslek lisesi, 10 taşıma merkezi okul da eğitim öğretim faaliyetlerimiz sürüyor. 44 taşıma kapsamlı köyümüz var. 195 ilkokul öğrencisi, 263’ü ortaokul öğrencisi olmak üzere 458 öğrencimiz taşınmaktadır. 4+4+4 kademeli geçiş Çanakkale Merkez İlçede tamamlanmış olup, İl genelinde 14 okulumuzda kademeli geçiş devam etmektedir.
 
“Sığınmacı ve mülteci öğrenciler de değerlendirildi”
Sığınmacı ve mülteci vatandaşların eğitim öğretimle ilgili taleplerinin de değerlendirildiği toplantıda, Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonu tarafından 16 öğrenci değişik okullara yerleştirildiği ifade edildi. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada ise, “Yurt Dışından ÇOMÜ’ ye yerleşen 35 öğrencinin denklik işlemleri yapıldı. 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılında genel liseler Anadolu liselerine dönüştürüldü. 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılında İmam Hatip ve Meslek Liseleri Anadolu liselerine; Anadolu Öğretmen Liseleri; Sosyal bilimler, Anadolu ve spor liselerine dönüştürüldü. Hayat Boyu Öğrenme Genel müdürlüğüne bağlı İlimiz ve ilçelerimizde faaliyette bulunan Halk Eğitim Merkezi ve Mesleki Eğitim Merkezleri’nde 2014 yılında vatandaşlarımıza yönelik 1268 meslek kursu, 113 okuma yazma kursu, 517 sosyal ve kültürel kurs açılmıştır. İlimiz merkezinde öğrenim gören ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik ücretsiz olarak 14 lise ve 10 ortaokulda toplam 354 adet Milli Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme Kursu açılmıştır. Okulların velilerin, mahallelinin ve çevrenin hizmetine açılması, öğrenciler ve yetişkinler için birer “Hayatboyu Öğrenme Merkezi” ve eğlenme, dinlenme aktivitelerine imkan veren “Yaşayan güvenli alanlar” haline dönüştürülmesi amacıyla hazırlanan Okullar Hayat Olsun Projesi İlimiz merkez ve ilçelerinde 160 okulda uygulanmaktadır” denildi.
Paylaş