CHP Çanakkale “Tüzüğümüzün özünde örgütü görüyoruz”

CHP Çanakkale İl Başkanlığı'nda, CHP'nin 20. Olağanüstü Kurultayı’nda alınan kararlarla ilgili basın toplantısı gerçekleştirildi.

1250

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP), sembolik açılışını Sivas Kongresi’nin 105. yıldönümü nedeniyle 4 Eylül’de Sivas’ta Tüzük Kurultayı gerçekleştirildi. Ardından, 6 Eylül’de Ankara'da ATO Congresium'da devam etti. 6 Eylül’de gerçekleştirilen kurultaya, parti üyeleri, il başkanları, milletvekilleri, Parti Meclisi üyeleri ve eski genel başkanları katılım sağladı. Tamamlanan kurultayın ardından hazırlanan tüzük oylama sonucu kabul edildi.

Düzenlenen Kurultay’ın ardından CHP Çanakkale İl Başkanlığı binasında kurultay ve tüzük gündemiyle ilgili basın toplantısı gerçekleştirildi. Düzenlenen basın toplantısına Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, CHP Çanakkale İl Başkanı Levent Gürbüz İl, CHP Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun, ilçe, gençlik ve kadın kolları ile çok sayıda parti üyesi katılım sağladı.

Öne çıkan maddeler;

Gürbüz, kabul edilen tüzük maddelerini teker teker okudu. Gürbüz, kongre başlangıç ve bitiş tarihlerinin iki yıldan üç yıla çıktığını, danışma kurulu ve örgüt üyesi temsilci toplantılarının yılda en az iki kez yapılacağını ve il-ilçe kongre delege seçimlerinin il kurulu ve MYK üyeleri tarafından yapılacağını ifade etti. Başkan Gürbüz, kongrede aday olabilmek için seçim barajının yüzde 10'dan yüzde 15'e çıkarıldığını da ifade etti.

Başkan Gürbüz, tüzük maddelerine yer verirken Belediye Başkanı ve Milletvekilleri için getirilen 3 dönem kuralı hakkında bilgi verdi. Gürbüz, konuşmasında, Belediye Başkanlarının ve Milletvekillerinin sadece 3 dönem seçilebileceğini ön seçim takdirde tekrar aday olabileceklerini açıkladı.

“Partimiz için hayırlısı olsun”

Gürbüz’ün tüzük maddelerini okumasının ardından konuşma yapan Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, partinin daha çok güçlendiğini söyleyerek “Siyasi etik yasasını çıkartacağız. Cumhuriyet Halk Partisi ülkemizde kongrelerinde, kongre süreçlerinde demokratik mücadelelerin olduğu, adayların demokratik bir şekilde yarıştığı tek partidir. Bu çok daha güçleniyor. Çünkü bu memleketin her köşesinde, bacası tutan, 6 oku dalgalandıran üyelerimiz var. Cumhuriyet Halk Partisi Değişimin gücüyle hareket ediyor. Bugün ülkemiz tek adam yönetim sistemiyle yönetilmiyor, savruluyor. O yüzden ilk genel seçimde yereldeki iktidarı genele de taşıyacağız. Çünkü milletimizin güçlü bir değişim iradesi yerel seçimde ortaya çıktı. Bizler de seçilmiş Belediye Başkanları olarak bu bilinç ve sorumlulukla hareket ediyoruz. Halkçı, sosyal belediyeciliği yönetim anlayışımızın merkezine koyuyoruz. Çok iyi bir program hazırlanıyor. Partimiz için, ülkemiz için, demokrasimiz için hayırlısı olsun” cümlelerine yer verdi.

“Tüm örgütlerimiz bir araya gelecek”

Tüm örgütlerin üyelerle bir araya geleceğinin altını çizen Güneşhan “Geçtiğimiz hafta sonu İkinci Yüzyıl Değişim Tüzük Kurultayı’nı gerçekleştirdik. Bu kurultayımıza yaklaşık 1300 kurultay delegelerimizin hemen hemen hepsi katıldı. Büyük bir ilgi, yoğun bir çalışmayı hep birlikte gerçekleştirdik. Bu kurultayımız çoğulcu ve katılımcı bir anlayışla hazırlanan tüzük programımızı değerlendirdiler. Tüzüğümüzün özünde örgütü görüyoruz. Örgüte geniş yetkiler tanımlıyor. Birçok kararın örgütle beraber alınması öngörülüyor. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde örgütlerimizin daha güçlü olduğu, sözünün daha geçtiği bir çalışmayı göreceğiz. Bu tüzükte en önemli maddelerden birisi de parlamentoda önümüzdeki süreçte daha çok kadın ve daha çok genç göreceğiz. Yüzde 5 gençlik ve kadın kontenjanı var. Bu da yaklaşık 30 kişi yapıyor. 30 genç ve kadınımız parlamentoda olacak. Danışma kurulu toplantılarımız olacak. Bu danışma toplantılarını iki kez yapmayan örgüt, görevden alınabilecek. Tüm örgütlerimiz üyelerimizle bir araya gelecek. Bu tüzüğümüzün partimize, örgütümüze, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş