Başkan Makas “Kongre süreci yenilenme sürecidir”

AK Parti’nin 8’inci Olağan Kongre Süreci başladı. AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas, AK Parti İl Binası’nda düzenlenen basın açıklamasında “AK Parti’de kongre süreci heyecan, yenilenme sürecidir” dedi.

1256

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün kurmayları ile bir araya geldiği MKYK toplantısında kongre kararı alındı. Alınan kararla birlikte tüm Türkiye’de 8’inci Olağan Kongre başladı. Çanakkale AK Parti İl Binası’nda gerçekleştirilen basın açıklamasını AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas okudu.

Hazırlıklar başladı

Parti ve Çanakkale genelinde hazırlıkların başladığını söyleyen Makas “Bugün ilçe Başkanlarımızla toplantı gerçekleştirdik. Toplantımızın amacı, Çanakkale’de 8’inci Olağan Kongre sürecine fiili olarak başlamamızdı. Dün MYK’dan alınan kararla Türkiye’de bu süreç başladı. Biz de genel merkezimizin bize verdiği görev ve yetkiyle sürece dair hazırlıklarımıza başlamış bulunuyoruz. Gerek partimize gerek Çanakkale’mize hayırlı ve uğurlu olma temennisiyle 8’inci Olağan Kongre sürecimizin hayırlı olmasını temenni ediyoruz” sözlerini kullandı.

“Süreci var gücümüzle yöneteceğiz”

Siyasi kadrolarla birlikte çalışmalarını hız kesmeden sürdüreceklerini ifade eden Başkan Makas “Bütün ilçe başkanlarımız burada, bu yeni süreçte inşallah en kısa zamanda mahalle ve delege seçimlerinden ve daha sonrasında ekibimizle beraber Türkiye’mizde AK Parti’mizin üstlendiği misyonu daha ileriye taşımak, Türkiye’mizi makus tarihinden kurtarmak adına siyasi kadrolarımızın üstlendiği sorumluluğu yerine getirebilmek için bu süreci var gücümüzle yöneteceğiz” ifadelerine yer verdi.

“Hemşerilerimizin sesi olmaya kendimize görev biliyoruz”

Kongre sürecinde heyecan ve yeniliğin olduğunu ifade eden Makas “AK Parti’de kongre süreci heyecan, yenilenme sürecidir. Bu yenilenme süreci sadece kadronun değişmesinden ibaret değildir. Biz tüm Türkiye olarak geçtiğimiz 1 yılda hem genel seçim hem yerel seçim geçirdik. Bu seçim sürecinin Türkiye’ye yansıması olduğu gibi Çanakkale’mize de yansıması oldu. Bu sonuçların okumalarını, istişarelerini yaptık. Bu kongre süreci ümit ediyoruz ki, millete derdimizi anlatabildiğimiz, milletimizin derdini anlayabildiğimiz ve bu dertlere, bu düşüncelere daha iyi politikalar üretebildiğimiz bir sürece vesile olsun. Bu anlamda Çanakkale teşkilatları olarak Çanakkaleli hemşerilerimizin sesi olmayı görev biliyoruz. Ve bu görev bilinciyle bu süreçte bu sorumluluğu yerine getirebilecek ekiple beraber sizlerle buluştuk” diye konuştu.

“Gereğini yapacağımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum”

Toplumun beklentilerini yönetimlere yansıtacaklarını söyleyen Başkan Makas “Biz yeni dönemde sadece kadro değişikliği yapmayacağız. Bu anlamda Gençlik ve Kadın kollarımızdan ana kademeye geçiş, demografik yapının temsiliyetini yerine getiren, siyasi kadroların oluşumuna dek hangi temsiliyet gerekiyorsa bunu kurmak adına, toplumun beklentilerini yönetimlerimize yansıtmak adına gereğini yapacağımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

“Partimizin kapıları sonuna kadar açık”

Sürece dahil olmak isteyen vatandaşlar için kapıların sonuna kadar açık olduğunu vurgulayan Makas “Delege listelerinden ilçe kongrelerine ve oradan da il kongresine ve büyük kongremize kadar geçen süreci başkanlarımızla birlikte inşa etmeye başlıyoruz. Kongremiz ve sonuçlarının Çanakkale’mize ve partimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Bu süreçte bizlere katkı sağlamak isteyen tüm hemşerilerimiz ve teşkilat mensuplarımızı sürece dahil olmaya davet ediyor, partimizin kapılarının sonuna kadar açık olduğunu ifade etmek isterim” dedi.

“Görevimize devam ediyoruz”

Aralık 2019 tarihinde AK Parti İl Başkanlığına atanan Naim Makas, 20 Ocak 2021 tarihinde yapılan kongre sonrasında İl Başkanı seçildi. 4 yıldır görevine devam eden Makas AK Parti il Başkanlığına aday olup olmayacağı sorusuna “Görevimize devam ediyoruz” diyerek yanıt verdi.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş