MHP Çan İlçe Başkanı Barış Aksoy'dan susuzluk sorununa çözüm önerileri

Barış Aksoy, yer altı su kaynaklarının yetersizliği ve artan maliyetler nedeniyle yaşanan su sıkıntısına dikkat çekti. Çan merkezi ve çevresindeki köylere su sağlayacak Dereoba göletinin inşaatının sürdüğünü belirten Aksoy, bu göletin hem içme suyu hem de tarım ve hayvancılık için kullanılmasını talep ettiklerini sözlerine ekledi.

1074

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çan İlçe Başkanı Barış Aksoy, bölgedeki susuzluk sorununa dair önemli açıklamalarda bulundu. Küresel ısınmanın etkisiyle su kaynaklarının azalması konusunda uyarılarda bulunan Aksoy, çözüm önerilerini ve su tasarrufu önlemleri konusunda açıklamalarda bulundu.

"Su kaynağına ulaşmanın çok maliyetli olduğunun farkındayız"

Küresel ısınmanın etkileriyle su kaynaklarının giderek azaldığını vurgulayan Aksoy, devletin bu sorunu çözmek için çalışmalar yürüttüğünü kaydederek, yer altı su kaynaklarının yetersizliği nedeniyle suya ulaşmanın maliyetli olduğunu, ancak bu sorunu çözmek adına gölet inşaatlarının devam ettiğini ifade ederek sözlerine şöyle devam etti. Aksoy; “Çok değerli Çan'lı hemşerilerim. Son günlerde bir çok muhtarımızın ve yöneticilerimizin iletmiş olduğu susuzluk sorunlarına değinmek istiyorum. Bildiği üzere küresel ısınmaların etkileri ile su kaynaklarımız gittikçe azalmakta. Devlet imkanlarımız kullanılarak bu kaynaklara ulaşma ve bu sorunları ortadan kaldırma çalışmaları yapılmaktadır. Edindiğimiz bilgiler doğrultusunda yer altı su kaynakları yetersiz olduğundan dolayı su kaynağına ulaşmanın çok maliyetli olduğunun farkındayız” dedi.

“Dereoba Göleti 55 köye su basabilecek kapasitede”

55 köye cazibeli bir şekilde su basabilecek kapasitede olan Dereoba Göleti ise dikkatimizi çekiyor diyen Çan MHP İlçe Başkanı Barış Aksoy; “Bir yandan da susuzluk sorununu ciddi bir şekilde ortadan kaldıracak gölet ihaleleri ve inşaatları devam ediyor. Bu çalışmaları çok anlamlı ve önemli buluyoruz. Su sorununu ortadan kaldıracak ve daha az maliyet ile Çan merkez ve ortalama 55 köye cazibeli bir şekilde su basabilecek kapasitede olan Dereoba GHöleti ise dikkatimizi çekiyor. Yapımı planlanan bu göletin önceliği kesinlikle başta kullanım suyu, akabinde tarım ve hayvancılıkta kullanılmasını talep ve takip ediyoruz” dedi.

“Kaynaklarımızı idareli ve bilinçli kullanmak durumundayız”

Kaynaklarımızı idareli ve bilinçli kullanmak durumundayız diyen Aksoy; “Devletimizin imkan ve kaynakları doğrultusunda bu sorunların çözüleceğine inancımız tamdır. Fakat hiçbir kaynak sonsuz olmadığı için bu kaynaklarımızı idareli ve bilinçli kullanmak durumundayız. Su tüketimini azaltmak için özellikle evlerimizde uygulayabileceğimiz basit yöntemlerle tasarruf elde edebiliriz. Bunlardan bir tanesi el lavabosunun klozet su deposuyla birleştirilmesi yapılan araştırmalar doğrultusunda bir evde %20 ila %25 su tasarrufu yapıldığını gösteriyor. Yeni yapılarda yağmur sularını depolayan projeler gibi birçok basit uygulamalarla bilinçli su kullanımlarıyla su kaynaklarımızı sorunsuz uzun yıllar kullanabiliriz. Bu düşünceler ile hepinize sevgi ve saygılar sunuyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş