havadurum

Lapseki doğalgaza kavuştu

767

 Lapseki doğalgazına kavuştu. Yapımına bir süre önce başlanan doğalgaz resmi töreni Lapseki Belediyesi hizmet binası önünde düzenlendi.  Törene, Vali Orhan Tavlı, AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AKP Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Lapseki Kaymakamı Tahir Şahin, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü (ÇOMÜ) Prof. Dr. Yücel Acer, Çanakkale Savaşları Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, AKP İl Başkanı Gültekin Yıldız, AKP Lapseki İlçe Başkanı Halil Özer, davetliler ve çok sayıda Lapsekili katıldı. Çanakkale Milletvekilleri Turan, İskenderoğlu ile Belediye Başkanı Yılmaz ve Vali Tavlı tarafından yapılan konuşmaların ardından doğalgaz meşalesi yakıldı.  Tören alanına kadar boru ile getirilen doğal gaz meşalesini Bülent Turan yaktı ve hayırlı olsun dileğinde bulundu. Konuşmasında göreve geldiği süre içerisinde en önemli vaatlerinden birini yerine getirmenin memnuniyetini yaşadığını belirten Belediye Başkanı Yılmaz; “Yıllardan beri hayalini kurduğumuz doğalgaz artık Lapseki’mizde.  Bir ay kadar kısa sürede, bin 54 vatandaşımız abonelik işlemi yaptırmış olup 257 vatandaşımız ise aktif olarak doğalgazı kullanmaktadırlar. Evlerde artık doğalgaz yanmaktadır. Doğalgazın gelmesi ile birlikte ilçemiz temiz havayla buluştu. Artık ev hanımlarımız odunla, kömürle, sobayla, külle ve pislikle uğraşmayacak” dedi. 

 
“Bu yatırımlar Lapseki’nin değerini arttıran etkenlerdir”
Lapseki’de alt yapıya yönelik ne varsa yaptıklarını belirten AKP Milletvekili Turan; “Şimdi sıra üst yapıya geldi. Eski evlerimizi restore edeceğiz. Orada bu şehrin üretken kadınları tarhanasını, kirazını, şeftalisini satacak. Çanakkale’de Truva Yılı nedeniyle nasıl ki turizmi ayağa kaldırdıysak, tarımı da ayağa kaldıracağız. Ezine OSB’de önemli mesafe kat ettik. 19 Şubat’ta Troya Filminin galasını Çanakkale’de yapacağız. Bakın göreceksiniz, Truva Yılının etkilerini önümüzdeki yıllarda daha net göreceğiz. Lapseki Hastanesini ziyaret ettim. Allah kimseye hastalık vermesin ama sağlıkta çok mesafe aldık. Bölgemizde böbrek hastası çok. Artık onlar başka yere gitmeyecek. Pazartesi gününden itibaren böbrek hastalarımızı Lapseki Devlet Hastanesinde tedavilerini yaptırabilecek. Diyaliz ünitemizi açıyoruz. Bakınız biz geldiğimizde bu şehirde 3, yalnızca 3 ambulansımız vardı. Şimdi 50’yi bulduk. Hava, deniz ve paletli ambulanslarımız var. Bakınız, dediler ki; bugün Lapseki’ye gaz geldi. Dediler ki; gazı tankerle getirecekler. İşte gaz. Biga’dan Lapseki’ye 71 km çelik boru döşedik. Bu işin yatırımı 21 milyon liradır. 7.5 milyon lira da şehir merkezi tutacak. Bu yatırımlar Lapseki’nin değerini ve yaşanabilirliğini artıran etkenlerdir. Hizmetse hizmet, yatırımsa yatırım. Kıskananlar çatlasın. Eksiğimiz yok mu, vardır elbet. Onu da siz söyleyin, hatırlatın bize. 
 
“Biz, Zarifoğlu’nu biliriz ve severek okuruz”
Turan, Zafiroğlu’nun kitaplarının toplatıldığı açıklamalarına yönelik; “Son bir haftadır, Çanakkale’de Cahit Zarifoğlu kitapları yasaklandı diye yalan yanlış şeyler söyleniyor. Bu külliyen yalandır. Biz Cahit Zarifoğlu’nu biliriz ve severek okuruz. Mesele şudur. Bir kitap okuma etkinliğinde belirlenen 5 kitaptan biri içinde bir siyasi partinin adı geçtiği için değiştirilmiştir. Yasaklanan bir şey yoktur. Bunlar mesnetsiz söylemlerdir”” dedi. 
 
“Çanakkale marka şehir olma yönünde ilerliyor”
Çanakkale’nin marka bir şehir olma yolunda çok hızlı ilerlediğini belirten AKP Milletvekili İskenderoğlu; “2018 yılı hiç kuşkusuz Çanakkale yılı olmuştur. Hizmetlerimiz, yatırımlarımız kesintisiz devam edecek. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Çanakkale enerjide rekor seviyelere gelmiştir. Lapseki gaz alımı bir yıl gibi kısa sürede tamamlanmış ve bugün hizmete girmiştir. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
 
“Troya yılı daha yeni başladı”
Troya Yılının daha yeni başladığını belirten Vali Orhan Tavlı;  “Troya yılı için Balıkesir’de bir toplantı yapacağız. Güney Marmara Kalkınma Ajansından Troya Yılına özel 30 milyon lira kaynak aktarıyoruz. Çanakkale’ye yapılan milyarlık yatırımların yanında milyonlar bize artık az geliyor. Bugün burada ilçemize gelen doğal gazın hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 
(Haber Merkezi)
Paylaş