havadurum

Lapseki’de DSİ’den Çiftçilere Müjde

Lapseki ilçesinde DSİ Bölge Müdürü Murat Lütfü Güldoğan ve beraberindeki heyet, çeşitli incelemelerde bulundu. Gündoğan, gölet ve dere ıslahı projeleriyle ilgili çiftçilere müjdeli haberler verdi.

1112

Lapseki ilçesindeki çiftçiler, DSİ Bölge Müdürü Murat Lütfü Güldoğan’ın ziyaretiyle sevindirici haberler aldı. Güldoğan, ilçede yapımı devam eden ve planlanan gölet ve dere ıslahı projelerinin detaylarını paylaştı. Bu projelerin hem sel riskini azaltacağını hem de tarımsal sulamaya katkı sağlayacağını belirtti. Güldoğan, ayrıca Kaymakamı Emre Öztürk ve Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz’ı da ziyaret ederek DSİ’nin ilçeye yaptığı yatırımları anlattı.

Göletlerin Durumu İncelendi

Heyet, ilk olarak yapımı devam eden Çavuş Köyü göleti ve Güreci göletlerini ziyaret etti. Göletlerin durumu ve tamamlanma süreleri hakkında bilgi alan Güldoğan, çiftçilerin taleplerini de dinledi. Heyete ziyaretlerinde Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı Hasan Engin ile İl Genel Meclisi üyesi Halil Özer eşlik etti.

Çınarlı Dere Islah Edilecek

Daha sonra yatırım programına alınan Lapseki’nin de içinden geçen Çınarlı dereyi inceleyen heyet, dere ıslahı projesinin önemine değindi. Bölge Müdürü Güldoğan, Çınarlı dere ıslahı projesinin hem sel riskini azaltacağını hem de tarımsal sulamaya katkı sağlayacağını belirtti.

Yenice Köyü’ne Müjde

Heyetin son durağı Yenice köyü oldu. Burada da deredeki ıslah çalışmalarını inceleyen Güldoğan, ihalenin yapılacağı müjdesini verdi.

Kaymakam ve Belediye Başkanı Ziyaret Edildi

DSİ Bölge Müdürü Murat Lütfü Güldoğan, incelemelerin ardından Kaymakamı Emre Öztürk ve Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz’ı makamında ziyaret etti. Güldoğan, ilçede yürütülen ve planlanan DSİ projeleri hakkında bilgi verdi. Öztürk ve Yılmaz da DSİ’nin ilçeye yaptığı yatırımlardan dolayı teşekkür etti.(Damla Yeltekin)

Paylaş