havadurum

Kursiyerler belgelerine kavuştu

Lapseki`ye bağlı Dumalı köyünde Halk Eğitim Merkezi, İş-Kur İl Müdürülüğü ile İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen ``Dikim İşçisi Kursu``nu tamamlayan kursiyerler, belgelerini aldı.

345
Halk Eğitim Merkezi Orhan Akman, Dumanlı köyündeki mesire alanında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, 352 saat süren kursu, 25 kursiyerin başarıyla tamamladığını söyledi. Kursun açılmasında katkıda bulunanlara teşekkür eden Akman, ``Milli Eğitim Bakanlığımızın hedefleri doğrultusunda halkımızın eğitim seviyesini yükseltmek ve yüceltmek öncelikli görevlerimizdir. Köylerimizde kurs açmak öncelikli hedefimizdir. Kursiyerlerimizi kutluyorum`` dedi.
 
Lapseki Kaymakamı İsmail Ayhan Tavlı ise işsizliğin tüm dünyada yaygın olduğu bir ortamda, nitelikli işçi bulmanın çok zor olduğu dönemde açılan kurs sayesinde kursiyerlerin, nitelikli eleman olduklarını bildirdi.
 
Daha sonra Kaymakam Tavlı, İş-Kur İl Müdürü Ali Çalışkan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Akman, Lapseki İlçe Tarım, Hayvancılık Müdürü Hatice Ceren ve Dumalı Köy Muhtarı Adem Turgut, kursiyerlere belgelerini verdi.
Paylaş