havadurum

Mavi Bayrak Çanakkale sahillerinde dalgalanmaya devam ediyor

Temiz sahil, temiz plaj anlayışı Çanakkale sahillerinde devam ediyor. Bu sene de Çanakkale Sahilleri, Mavi Bayrak sahibi oldu.

474

Çanakkale Sahillerinde, Mavi Bayrak dalgalanmaya devam ediyor. Uluslararası standartlardaki plajlara verilen çevre ödülü “Mavi Bayrak” bir kez daha Barış Plajı, Güzelyalı Belediye Halk Plajı, Dardanos Belediye Halk Plajı ve Mega Beach plajlarında dalgalanıyor. Bu sene Güzelyalı Belediye Halk Plajı’nda gerçekleştirilen törene Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, Çanakkale Belediye personelleri ile TÜRÇEV İzmir ve Kuzey Ege İlleri Şubesi Koordinatörü Yetkin Karabinalı katılım sağladı.

13 plaj mavi bayrak almaya hak kazandı

Düzenlenen törene katılan TÜRÇEV İzmir ve Kuzey Ege İlleri Şubesi Koordinatörü Yetkin Karabinalı “Bugün burada Güzelyalı Belediyesi Halk Plajı’nda çok önemli bir sebeple toplanmış bulunuyoruz. Dünyanın en çok bilinen çevre ödülü ve önemli bir eko etiket olan mavi bayrağı, Belediye Başkanımızla birlikte göndere çekeceğiz. Çanakkale Belediyesi’nin mavi bayrak geçmişi 2015 yılında Yeni Kordon Barış Halk Plajı’yla başladık. 2024 yılı itibariyle Çanakkale il sınırları içerisinde 8’i halk plajı 5’i tesis plajı olmak üzere toplam 13 plaj mavi bayrak almaya hak kazanmıştır” sözlerine yer verdi.

“Tertemiz bir Çanakkale için…”

Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, Çevre Eğitim Vakfı’na teşekkür ederek “Çanakkale’deki dört plajımız ve bu plajların merkezde olması da önem arz ediyor. İl genelinde 13 mavi bayrağımız var. Önümüzdeki dönemde bunu yükseltmek çok önemli. Yalnızca tek başına denizimizin suyunun temiz olması değil, sahillerimiz, kıyılarımız, ormanlarımız, ağaçlarımız… Hepimiz bu ekosistemin bir parçasıyız. Ekosistem hakkını korumamız gerekiyor. Biliyoruz biz kıyı uzunluğu olarak ikinci büyük şehiriz. Ve bu coğrafyayı göz bebeğimiz gibi korumamız lazım. Bugün Çanakkale kent merkezinde 4 plajımızda mavi bayrak dalgalanıyorsa Çanakkale Belediyesi’nin çevre yatırımlarının çok büyük katkısı var. Tertemiz bir Çanakkale için hep birlikte çok çalışalım” dedi.

Konuşmaların ardından, öğrencilerle birlikte mavi bayrak göndere çekildi.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş