havadurum

Kent Müzesi konuklarını ağırladı

Çanakkale Kent Müzesi ve Arşivi’nde “Kentte Mustafa Kemal I” isimli konferans gerçekleştirildi.

377
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyelerinden Yrd. Doç Dr. Sayın Mithat Atabay, Kent Müzesi’nin konuğu oldu. 3 bölümden oluşacak olan konferansın ilki Mustafa Kemal’in 1912 Balkan Savaşı ile birlikte kente ilk gelişine dair arşiv belgeleri ile tanıtılması ile başladı. İkinci başlık altında 1915’deki görevleri esnasında Mustafa Kemal’in savaş dışı anılarına yer verildi.
 
Mustafa Kemal’in Çanakkale cephesinden dostlarına yazdığı mektuplara değinen Atabay, Madam Corinne ile yaptığı yazışmalardan parçaları da konuklar ile paylaştı. Mektupların Çanakkale’den yazıldığını, bunun için ayrı bir önem taşıdığını belirten Atabay, Çanakkale’nin Mustafa Kemal’in kente gelişinin 100. yılını kutlayan bir kent olduğu için şanslı olduğunu ifade etti. Şubat ayının ilk haftasında Mustafa Kemal’in Cumhurbaşkanı olduktan sonra kente gelişleri, Mart ayı içerisinde ise Atatürk devrimlerinin kente yansımalarını içeren konferansların Kent Müzesi’nde düzenleneceğinin duyurusu ile konferans sona erdi.
 
Çanakkale Kent Müzesi ve Arşivi’nde 18 Ocak 2012 Çarşamba günü saat 18.00’da Hüseyin Uluarslan tarafından “Çanakkaleli General Mustafa İzzet Yavuzer ve Atatürk” isimli bir sohbet gerçekleştirilecek.
Paylaş