Kardeş kent elçisi göreve başladı...

Çanakkale Belediyesi ile kardeş kent Osnabrück arasındaki sosyal ve kültürel etkinlikleri yürütmek ve iki kent arasında bir köprü oluşturmak amacıyla kente gelen yeni Kardeş Kent Elçisi Meltem Erden görevine başladı.

774
Eylül 2014 yılına kadar görevini sürdürecek olan Kardeş Kent Elçisi Meltem Erden, Çanakkale ile ilgili izlenimlerini paylaştı. İlk olarak kendini tanıtan Erden; “27 Ağustos 1988 Ahlen doğumluyum. Ailemle birlikte 2004 yılında Osnabrück şehrine taşındık. Orada liseyi bitirdim daha sonra da Vergi Danışmanı olarak meslek eğitimimi tamamladım. 01 Kasım 2013 tarihinden itibaren bir yıl sürecek olan Kardeş Kent Elçiliği görevini üstlenmiş bulunuyorum” dedi. “Kardeş Kent Elçiliğine başvurmam şans eseri oldu” diyen Erden; “Osnabrück Belediyesi tarafından verilen bir yıl süre ile görev alacak Elçi arandığı ilanını okuduğumda fazla düşünmeden başvuruda bulundum. Bu görevin bana büyük ölçüde tecrübe kazandırmasından ziyade, böyle güzel bir görevde iki kentin kardeşliğini pekiştirmekte yer alabilmek benim için çok onur verici. Bu bir yıllık görev süresinde hedefim, Osnabrück’ü burada en güzel şekilde temsil etmek ve aynı zamanda kardeşlik adına güzel projeler gerçekleştirmek” şeklinde konuştu.
 
“Çanakkale çok güzel bir şehir”
Çanakkale`nin önemine dikkat çeken Erden; “Çanakkale’ye geleli henüz birkaç gün oldu. Buna rağmen şimdiden şunu biliyorum ki bir yıl sonra bu tarih dolu küçük şehirden ayrılmak oldukça güç olacak. Çanakkale çok güzel bir şehir, özellikle kordonu beni çok etkiledi. Akşamüstü kordon boyunda yürürken gün batımını izlemek aynı zamanda dalgaların ve martıların sesini dinlemek oldukça huzur verici. Çanakkale tek kelimeyle muhteşem bir şehir. Çanakkale’nin manzarası gibi yaşam biçimi, insanları ve aktiviteleri de çok güzel. İnsanları güler yüzlü, cana yakın ve yardım severler. Burada birçok sosyal aktivitenin oluşu bende gerçekten olumlu izlenimler bıraktı. Adında da söylendiği gibi `Barışın Kenti` Çanakkale huzurlu, anlayışlı ve barış dolu bir şehir” dedi.
Paylaş