havadurum

Karacaören ovası için gözler Belediye Meclisi`nde

Çanakkale de arsa sıkıntısı yaşandığına işaret eden Çanakkale Emlakçılar Oda Başkanı Lütfi Dara, Karacaören yolu üzerindeki alana on kata kadar imar izninin verilmesinin olumlu olduğunu bildirdi.

1419
İnşaat sektöründe durgunluk yaşandığını bildiren ÇASİAD Başkanı Müteahhit Salih Yıldız; “Sadece konut üretmek için yapılan, hiçbir niteliği olmayan, nicelik açısından çok olan bu dairelerinde satışı mutlaka sıkışıp kalacaktır” dedi.
 
 
Çanakkale Belediye Meclisinin bu ay içerisinde karar vereceği Karacaören yolu üzerindeki alana on kat yapı izni emlakçıları da heyecanlandırdı. Arsa sıkıntısının yaşandığını bu girişimin olumlu olduğunu bildiren Çanakkale Emlakçılar Oda Başkanı Lütfi Dara; “Karacaören’in imara açılması 10 kat olması Çanakkale’yi arsa yönünden rahatlatır. İnşaat maliyetleri de ucuzlayabilir. Bu da tüketiciye olumlu yansır” dedi.
 
“Sektöre hareket gelir”
Karacaören bölgesindeki imara açılacak bölgenin sektöre hareket getireceğini bildiren Çanakkale Emlakçılar Oda Başkanı Lütfi Dara ; “İmar izni tartışılacak bir konu. Mutlaka belediye etüt etmiştir. Çanakkale deprem bölgesi. 10 katı kaldırabilir mi? Kaldırmaz mı? Onun iyi incelenmesi gerekir. Veya ona göre temel atılırsa olmaz diye bir şey yok. Çanakkale de büyük bir arsa sıkıntısı var. 10 kat olması büyük avantaj” dedi.
 
Başkan dara şunları söyledi; “Müteahhitlerde inşaat yapacak arsa bulamıyor. Vatandaşta kendi konutunu yapmak isterse satılık arsa bulamıyor. Olanlarda yüksek fiyatlara satılıyor. Konut maliyetinin yükselmesine arsa sıkıntısı neden oluyor. Esenler vardı oda bitti. Onun dışında arsa kalmadı. Çanakkale de arsa kalmadı. Olmayınca olanlarda % 50 gibi on daire varsa 5’ini ister tavır içine giriyor. Bu da tüketiciye yansıyor. Bu şekilde daire fiyatları da artıyor. Oranın imara açılması 10 kat olması Çanakkale’yi arsa yönünden rahatlatır. İnşaat maliyetleri de ucuzlayabilir. Mezarlığa doğru 6-8 kat imara açıldı ama talep olmadı. Arsalar duruyor. Bu tarafa böyle bir imar uygulanırsa oraya doğru inşaat yönelir. Arsa bollaşırsa inşaat maliyetleri de düşer. Olumlu bir girişim olarak görüyorum.”
 
 
Yıldız; “İyiler sektörde kalacak”
Çanakkale de inşaat sektörünün durgunluk içerisine girdiği konut satışındaki yavaşlamanın sektörde etkisinin her geçen gün arttığı bildirildi. İnşaat sektöründeki gelişmeleri değerlendiren ÇASİAD Başkanı Salih Yıldız; “Piyasa da durgunluk her dönem olabiliyor. Ama kaliteli yapılan işler her zaman alıcı buluyor. Sadece konut üretmek için yapılan, hiçbir niteliği olmayan, nicelik açısından çok olan bu dairelerinde satışı mutlaka sıkışıp kalacaktır” dedi.
 
Yıldız şunları söyledi; ”Bazılarının kablosu, bazılarının lavabosu, bazılarının dolapları, kullanılan basit ve dışarıdan ithal edilen çok ucuz malzemelerle yapılmasından dolayı oluşan, problemler ister istemez insanları daire alırken daha çok düşünmeye dikkatli olmaya sevk edecektir. Bizde bunu elimizden geldiğince tüm alıcı yurttaşlarımıza söylüyoruz. Bunları anlatmakta bizim görevimiz. Halkı aydınlatmak ahlaklı insanın, müteahidin işverenin görevidir diye düşünüyorum.”
Paylaş