havadurum

İmam Hatip, Mustafa Kemal’e komşu oldu!

Mustafa Kemal Ortaokulu`nun karşısında, aynı alan içinde bulunan Bilim Sanat Merkezi`nin üst katına İmam Hatip Ortaokulu geçici olarak taşınıyor. Mahalleli “Bizim normal okula ihtiyacımız var” derken, Milli Eğitim Müdürü Dr. Karataş, “Normal ortaokul için o bölgede Gazi İlköğretim Okulu var” diyerek cevap verdi.

1010
Depreme dayanıksız olduğu gerekçesi ile yıkılan, eski adı Merkez Ortaokulu olan ve aynı alan içine yapılan iki ayrı binadan biri Mustafa Kemal Ortaokulu, diğeri ise Bilim Sanat Merkezi olarak hizmet veriyor. Ancak öğrencisi az olan Bilim Sanat Merkezi`nin boş olan üst katları geçici olarak Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kullanılırken, gelecek yıl İmam Hatip Ortaokulu olarak hizmet verecek. Konuyla ilgili açıklamada bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş, “Şimdi o bina Bilim Sanat Merkezi olarak hizmet veriyor. İlk defa bu sene öğrenci aldık ve her sene 50`şer öğrenci alarak çalışma yapacağız ve nihayetinde de orası 200 kişilik bir okul olacak. Mevcut durumda da üst katlar geçici olarak Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından kullanılıyordu. İmam Hatip Lisesi ve İmam Hatip Ortaokulu`nun da ihalesi yapıldı, onlar bitinceye kadar Milli Eğitim Müdürlüğümüzün kullandığı üst katı geçici olarak İmam Hatip Ortaokulu olarak açacağız. Bir yıl kullandıktan sonra boşaltacaklar ve Bilim Sanat Merkezi kullanacak. Çünkü hem İmam Hatip Ortaokulu`nun inşaatı bitmiş olacak hem de Bilim ve Sanat Merkezi bu yıl 50 ve gelecek yıl da 50 olmak üzere 100 öğrenciye daha sahip olacak. O nedenle orada İmam Hatip Ortaokulu geçici olarak bulunacak” dedi.
 
“İhtiyaç olsa önce onu yaparım”
“Normal ortaokul için o bölgede Gazi İlköğretim Okulu var” diyen Dr. Karataş, “Buraya da sadece mahalleden değil Kepez ve Esenler Mahallesi`nden de gelen öğrenciler var. Aslında Gazi İlköğretim Okulu`nun bölgesinde kendisinde eğitim görecek 200 civarı öğrenci var. Diğer 600 öğrenci ise dışarıdan gelme. Herkes kendi mahallesindeki okulda okusa zaten böyle bir sorun olmayacak. Zamanında hem okul yönetimi hem de veliler birbirlerini idare ederek bu öğrencileri almışlar. Dışarıdan gelen öğrenciyi almasınlar. Sonuçta merkezde diye biraz da başarılı diye herkes o okulda okutmak istiyor çocuğunu. Ama hal böyle iken okul tüm Çanakkale`nin eğitimine cevap veremez ki! Orada mahallenin ihtiyacı olsa, ben önce onu yaparım. Niye yapmayayım?” ifadelerini kullandı.
Paylaş