havadurum

İÇDAŞ işçileri Gelibolu Yarımadası’nda

Çanakkale Biga İÇDAŞ tesislerinde çalışan işçiler aileleriyle birlikte Gelibolu Yarımadası’ndaki şehitlikleri ve Şehitler Abidesi’ni ziyaret ettiler...

358
Çelik işçileri eşleri ve çocukları ile birlikte gerçekleştirdikleri ziyarette yarımadada yaşanan savaş ve şehitlikler hakkında bilgi edindiler. Yarımadayı rehber eşliğinde gün boyu  ziyaret eden işçiler; şehitliklerde zaman zaman duygusal anlar yaşarken, şehitlerimizi dualarla yad ettiler.
 
İÇDAŞ Çelik Tesisleri Direktörü Fuat Erkan Tekin; “Atalarımız bu topraklar için canlarını verdiler. Milletimiz ay yıldızın altında özgür bir gelecekte yaşasın istediler. Onların kanlarıyla vatan olan bu topraklara layık olmak için gece gündüz alın teri akıtan çalışanlarımızı hafta sonları şehitlerimizi ziyarete götürüyoruz. Bu ziyaretler çalışanlarımıza ve ailelerine manevi güç katıyor. Şehitlerimizi dualarla anarken, bu topraklarda kurulan her  fabrika ve  bu topraklara dökülen alın teri ayrı bir anlam kazanıyor” dedi.
 
Mayıs ayında başlatılan bu uygulama kapsamında binden fazla çalışan ailesiyle birlikte Gelibolu Yarımadası’nı ziyaret ederken, uygulamanın yaz boyunca sürdürüleceği belirtildi.
Paylaş