havadurum

GTP Turizm 2015’e hazırlanıyor

GTP Turizm A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Armağan Aydeğer, hem GTP Turizm ile ilgili açıklamalarda bulunurken, 2015`e yönelik projelerinden de bahsetti. Aydeğer, “2015 yılında 100. Yıl dönümü kutlanacak olan Çanakkale Zaferi; yalnız Çanakkale için değil tüm Türkiye ve dünyanın dört bir yanında yaşayan vatandaşlarımız için özel bir öneme sahiptir” dedi.

1316
GTP Turizm A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Armağan Aydeğer, hem GTP turizm hem de 2015`e yönelik bilgilendirmelerde bulundu. “GTP Turizm A.Ş. Çanakkale merkezli, ulusal ve uluslararası sayısız bağlantıları olan, tur operatörlüğü, seyahat acenteliği, etkinlik yönetimi, teknoloji ve konaklama sektörlerinde başarılı turizm faaliyetleri yürüten, yaptığı işler uluslararası ölçeğe çıkmış, girişimci 3 turizm profesyonelinin bir araya gelmesi ile kurulmuştur” diyen Aydeğer, “Temel felsefesi Turizm alanında üst düzey, nitelikli ve farklı projeler yürütmektir. Ortaklar Armağan Aydeğer, Ahmet Çelik ve Ziya Artam birbirinden farklı ama tamamlayıcı nitelikleri ile GTP Turizm A.Ş.’de olağan bir gün son derece sınırlıdır. Tutku ile çalışmaya kendilerini adamış ortakların, GTP Turizm A.Ş`yi oluştururken en önemli ilkeleri, hatta kendi aralarında imzaladıkları protokolün ana maddesi ‘GTP’de yapılan her işin bir sanat eserini oluştururcasına profesyonelce yürütülmesi ve sürekli arkasında durulmasıdır’. Bu heyecanla Nisan 2014 yılında kurulan GTP Turizm A.Ş. daha ilk yılında büyük projelerini hayata geçirmeye adım adım yaklaşmaktadır. Bu projelerden ilki, hatta GTP Turizm A.Ş. kurulmadan ortaklar arasında yapılmasının planları yapılan ‘100. Yılda Atalarımıza Çanakkale’ye Gidiyoruz! Çanakkale’ye Şehitlerimizi Anmaya Gidiyoruz!’ projesidir” ifadelerine yer verdi.
 
 
www.canakkaleyegidiyoruz.com
“Nice kahramanlıklar ile dolu Çanakkale Savaşları, Türkiye ve Dünya tarihinin en önemli olaylarından birisidir” diyen Aydeğer, “Savaşa katılan 8 devlet ve 17 millet beş yüz binden fazla kayıp vermiştir. Kesin rakamlar belli olmamakla beraber, on binlerce şehidimizin yattığı Tarihi Gelibolu Yarımadası bir milletin varoluş mücadelesidir. Yürekleri vatan sevgisi ile dolu ecdadımız vatan için hem yardan hem de serden geçmişlerdir. Rivayetlere göre Anadolu’da savaşın sonunda her üç evin biriden şehit çıkmış ortama her üç kadının birisi dul kalmıştır. En fazla öğrencinin şehit verildiği Çanakkale Savaşları ile İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi 1915 yılında mezun verememiştir. 1. Dünya savaşında, metrekare başına en fazla kişinin hayatını kaybettiği en kanlı savaşlardan olan Çanakkale’de, binlerce merminin düştüğü cephelerde, mermiler birbirleri ile çarpışmıştır” ifadelerini kullandı. Aydeğer açıklamasında “Proje ile ilgili Mayıs 2014 ayında görsel tanıtım çalışmaları hazırlanmış, proje web sitesi www.canakkaleyegidiyoruz.com faaliyete geçmiştir. Haziran 2014 başında Almanya’nın Frankfurt bölgesi ziyareti gerçekleştirildi. Burada çeşitli kurum ve kuruluşlara proje tanıtımı yapıldı, proje ile ilgili tepkiler tespit edildi. Alınan tüm tepkiler son derece olumlu olup, ziyaret edilen tüm kurum ve kuruluşlardan katılım ile ilgili sözlü destek alınmıştır” diyerek, bugüne kadar yapılan faaliyetler ile ilgili bilgiler aktardı.
 
 
“Barış için koşuyorum”
“GTP Turizm A.Ş. olarak 4 Ekim 2015, Çanakkale Zaferinin 100. Yılında yapılması planlanan diğer çok önemli projemiz dünyanın en önemli barış organizasyonlarından biri olmaya aday ‘I RUN 4 PEACE – BARIŞ İÇİN KOŞUYORUM’ Maraton- Yarı Maraton ve Halk Koşusu etkinliğidir” diyen Aydeğer, “Gelibolu Yarımadasının coğrafi, tarihsel ve manevi özelliklerinden ve ‘Dünya Barışı’ temasının burada vücut bulması ile bu etkinlik dünya kamuoyunda önemli bir etki yaratacaktır. Organizasyona dünyaca ünlü isimlerin katılması için girişimler şimdiden başlamıştır. 2015 yılından itibaren her yıl Ekim ayının ilk hafta sonunda maraton, yarı maraton ve halk koşusundan oluşan ‘Barış İçin Koşuyorum – I Run For Peace’ organizasyonu planlanmıştır. Etkinliğe dünyanın birçok noktasında yüzlerce atlet, siyasetçi, devlet adamı, sivil toplum kurumu temsilcisi, basın kuruluşları davet edilmiştir. Etkinlik öncesi 01-02-03 Ekim 2015 tarihlerinde Çanakkale’de Maraton Fuarı düzenlenecek, 04 Ekim 2015 tarihinde Gelibolu Tarihi Yarımadasında eş zamanlı koşular gerçekleştirilecektir. Koşular sonrasında 04 Ekim 2015 akşamı Çanakkale’nin en hareketli noktalarından biri olan kordon boyun ödül töreni ve ünlü bir müzik grubunun konseri ile organizasyon sona erecektir. Açılış için dünyaca ünlü siyasetçi, devlet adamı ve sporcular davet edilmiştir. Diğer taraftan dünya genelinde önemli sporcularında bu etkinliğe katılmalarını teşvik etmek için yarışma genelinde yaklaşık 160 bin TL ödül dağıtılmaktadır. Projenin genel bütçesi 1milyon TL civarında olup, sponsorluk görüşmeleri devam etmektedir. Bu kapsamda projemiz ile ilgili profesyonel bir yapım ekibi ile tanıtım videosu çekilmektedir. ‘I RUN 4 PEACE – BARIŞ İÇİN KOŞUYORUM’ organizasyonu proje ortaklarımız ve sahip olduğumuz çok geniş uluslar arası network sayesinde tüm dünyada çok etkin tanıtımı yapılacaktır. Şimdiden birçok uluslararası kurum ile irtibat sağlanmış ve beklentimizin çok ötesinde bir destek gelmiştir” şeklinde konuştu.
Paylaş