havadurum

Gökçeada’da HDP rüzgarı esti

HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel`in de katıldığı Gökçeada halk buluşması, büyük ilgi gördü. Onlarca aracın eşlik ettiği konvoy Adalıların ilgisi ile karşılaştı. Tuncel ve HDP`nin Çanakkale Milletvekili adayları Gökçeada`da esnafı gezip vatandaşla sohbet ettiler.

1037
 
 
HDP Çanakkale Milletvekili adayları Özlem Ergun Açanal, Mihriban Şah ve Ergin Fidan, il eş başkanları ve HDP bileşeni partililer, Gökçeada`da uzun bir konvoyla tur attıktan sonra esnaf ziyaretlerine başladılar. Adadaki esnafları gezen, hayırlı işler dileyip selamlayan adaylar sık sık da kendilerini durdurup sarılan ada sakinleri ile sohbet ettiler. Gökçeada Cem Kültür Evi’nde konaklayan milletvekili adayları, gördükleri sıcak bir karşılamaya teşekkür edip, “Bütün mazlumları bölüp iktidarını sürdüren düzene karşı bundan sonra hep birlikteyiz” mesajı verdiler. Alevilerin, bütün farklı halk ve inanç gruplarının bir arada kardeşçe yaşaması için birlikte mücadelenin önemine vurgu yapan adaylar, “Alevilerin talepleri üzerine bir şey koymadan, hiç bir kelimesini eksiltmeden taleplerimizdir” dediler.
 
 
Başkan Çetin`i ziyaret ettiler
Daha sonra Gökçeada Belediyesini ziyaret eden HDP adayları burada da Belediye Başkanı Ünal Çetin’in medeni ve hoşgörülü tavrına teşekkür ettiler. Aynı şekilde Gökçeada Kaymakamı Muhittin Gürel ile de makamında Gökçeada’nın sorunları konusunda fikir alışverişi yapıldı. Akşam saatlerinde aralarına İstanbul milletvekili Sebahat Tuncel’in katılmasıyla ziyaretlerine devam eden HDP’liler, Gökçeada Metropoliti Yorgo Draguni’yi de ziyaret edip, “Çok kültürlü toplumsal yapımızın güvencesi halkların kardeşliği fikriyatına sahip çıkan partimizdir. HDP, her durumda farklı halk ve inançtan halklarımızın yanında olacaktır” dediler.
 
“AKP`yi geriletmenin tek yolu HDP”
Gökçeada’nın merkezinde genç, yaşlı yüzlerce adalının doldurduğu alanda, önce parti ilçe ve il eşbaşkanları sonrasında da adaylar halkı selamlayarak neden HDP’ye oy istediklerini anlattılar. Emek, barış ve kadın mücadele alanlarından gelen adaylar bu seçimlerin önemini, HDP’nin yüzde 10 barajını geçmesinin tüm Türkiye halkları açısından ne anlama geldiğini vurguladılar. Sırasıyla HDP 3`üncü sıra adayı Ergin Fidan, metal işçilerinin direnişini selamladığı konuşmasında “Tavuklarımız karıştı, kız alıp verdik, bizi kimse ayıramaz. Mücadele birlikte olacak” mesajı verdi. 2`nci sıra adayı Mihriban Şah, Kürtçe selamlayarak başladığı konuşmasında “Bu mücadele sadece Kürd’ün değil, Kobani’den Edirne’ye kadar bütün Mezopotamya ve Anadolu halklarınındır. Tekçi zihniyete karşı halkların kardeşliği kazanacak” dedi. Birinci sıra adayı Özlem Ergün Açanal’ın “Ülkeyi cehenneme çeviren AKP iktidarını geriletmenin, kardeşçe bir yaşam kurmanın yolu HDP’den geçiyor. Bunu göremeyen körlüğe, akıl tutulmasına isyan ediyorum” sözleri geceye damgasını vurdu. İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel; barış sürecinden, kadın sorununa, sosyalist hareketle buluşmaktan partiye yapılan saldırılara kadar partinin bütün politikalarına ayrıntılı olarak değindiği konuşmasını alandaki yüzlerce kişinin ayakta alkışlarıyla bitirdi. Piyesler, türküler, şiirler ve halaylarla coşkuyla süren şenlik, başladığı gibi büyük bir coşku ile son buldu. (Seçkin Sağlam)
Paylaş