havadurum

Girişimcilik eğitimlerine ilgi çok

Çanakkale Ticaret Borsası &KOSGEB işbirliği ile Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi 3. Etabı 30 girişimcimize yönelik olarak 7 Ocak 2013 Pazartesi günü başlıyor.

707
Çanakkale Ticaret Borsası Genel Sekreteri Sevcan Elver; iki kez gerçekleştirdiğimiz eğitimlerde çok fazla başvuru olduğu ve en fazla 30 kişilik girişimciye eğitim verilebildiğinden dolayı girişimcilerimizi desteklemek tüm kesimlerin KOSGEB Girişimcilik Desteklerinden faydalanmalarını sağlamak için bu projeyi 3.kez tekrarlama kararı aldıklarını belirtti. Elver; ayrıca bu programın amacının Ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması, Başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulması, Girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, İş Geliştirme Merkezlerinin kurulması ile girişimciliğin geliştirilmesi, İstihdamın artırılması ve Yerel dinamiklere dayalı girişimciliğin desteklenmesi olduğunu belirtti.
 
Çanakkale Ticaret Borsası Genel Sekreteri Sevcan Elver; bu program ile girişimciliği özendirmek ve eğitimi tamamlayan girişimcilere "hibe destek" ile itici bir rol üstlenmeyi amaç edindik. Eğitim programında öncelikle başvurular arasından 3 kişilik komisyondan oluşan seçici kurul 30 girişimci adayını belirledi. Başlayacak eğitime 30 girişimcimiz katılarak Borsamız Toplantı Salonunda Girişimcilik konusunda Uzman Barış Göker tarafından iş fikri geliştirme, iş planı kavramı ve ögeleri(pazarlama, üretim, yönetim, finans), iş planı hazırlaması gibi stratejik bilgilerin yer alacağı ücretsiz Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verilecek. Eğitim sürecini başarıyla tamamlayan adaylara sertifika verilecek. Bunun ardından kendi işini kurmak isteyen adaylar Girişimcilik Desteği almak için KOSGEB Çanakkale Hizmet Merkezi Müdürlüğüne başvuracaklarını belirtti.
 
Çanakkale Ticaret Borsası olarak “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Programını” çok önemsediklerini vurgulayan Elver bu projeyi devam ettirmekten oldukça mutluyuz” dedi. KOSGEB Çanakkale Hizmet Merkezi Müdürü Erdoğan YÜKSEL ise; Çanakkale Ticaret Borsası ile yeniden bir arada “UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ PROGRAMI’NIN 3.ETABINI” yeniden başlatmaktan oldukça memnun olduğunu belirtti. Çanakkale Ticaret Borsası ile yeniden bir işbirliği yapılmasından dolayı kendilerine teşekkür eden KOSGEB Çanakkale Hizmet Merkezi Müdürü Erdoğan YÜKSEL, bu eğitimlerimizin herkese örnek olunmasını ve tüm Meslek Kuruluşlarından da işbirliği talebi beklediklerini birkez daha belirtti. Ayrıca YÜKSEL; 3.etabı Pazartesi günü başlayacak “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi”nin tüm girişimcilerimize başarılı geçmesini şimdiden arzu ediyoruz dedi.
Paylaş