havadurum

Girişimcilik eğitimleri sürüyor

Çanakkale Ticaret Borsası, KOSGEB işbirliği ile Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi 3. Etabı 30 girişimcinin katılımıyla başladı.

498
Çanakkale Ticaret Borsası’nın girişimciliği desteklemek ve istihdamı arttırmak amacıyla bu eğitimi düzenlediklerini ifade eden KOSGEB Çanakkale Hizmet Müdürü Erdoğan Yüksel, "Ümit ediyoruz ki eğitim sonrasında girişimcilik ruhuna sahip kursiyerlerin hem bilgi, hem de motivasyon seviyesi en üst noktaya ulaşacak. Kendi işini kurmak isteyen girişimcilerin ihtiyacı olan maddi destek ise, KOSGEB`in girişimcilik destek programı kapsamında sağlanabilecek. Eğitimi tamamlayan kursiyerler KOSGEB`e sunacakları iş planları ile sonucunda 30 bin liralık hibe ve 70 bin liralık kredi imkânına ulaşabilecekler dedi.
 
Programın amacının girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması, başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulması olduğunu ifade eden Yüksel;” Çanakkale Ticaret Borsası ile her zaman işbirliği yapmaya devam edeceklerini, Çanakkale için yapılacak her çalışmaya destek vereceklerini” belirtti. Programa katılım için yoğun bir taleple karşılaştıklarını ve 30 girişimci adayının seçimini yaparken çok zorlandıklarını ifade eden Erdoğan Yüksel; “girişimciliğin işsizlik sorununa kalıcı çözümler sunmasının yanı sıra ekonomiye de önemli girdiler sağladığını” söyledi.
 
İş kurma fikri olan girişimcilerin desteklenmesine yönelik düzenlenen bu programa katılmanın önemli olduğunu vurgulayan Yüksel; birçok kişinin hayal ettiği, ancak imkânı olmadığı için bir türlü hayata geçiremediği işini, uygulamalı girişimcilik eğitimi sonucunda alacağı sertifika ile gerçekleştirebileceğini kaydetti. KOSGEB Çanakkale Hizmet Merkezi Müdürlüğü ve Çanakkale Ticaret Borsası işbirliğiyle gerçekleştirilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi 3.Etabında girişimciler girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri, iş planı kavramı ve ögeleri ( Pazar araştırma, pazarlama planı, finansal plan), iş planı ögelerinin pekiştirilmesine yönelik atölye çalışmaları ( üretim planı, yönetim planı, finansal plan), iş planı yazılması ve sunumunda dikkat edilecek hususlar konularında toplam 70 saatlik eğitim alıp, ardından KOSGEB Çanakkale Hizmet Merkezi Müdürlüğüne başvurabilecekler.
Paylaş