havadurum

ÇTSO’nun 100. Yıl projeleri netleşiyor

Çanakkale Savaşlarının 100. Yılına yaklaşırken, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, Belgesel Yapımcısı ve Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı Danışma Kurulu üyesi Savaş Karakaş işbirliğinde 3 projeyi hayata geçirecek.

549
100. Yıl etkinlikleri kapsamında şekillenen “Çanakkale’nin gücü yarışması,Su perdesi, Çanakkale Film Kütüphanesi ve film festivali” hakkında ÇTSO tarafından bu projeler ile ilgili bilgi notları Çanakkale halkı ile paylaşıldı.Projeler konusunda yapılan bilgilendirme notlarında şunlar kaydedildi:
 
“Çanakkale’nin Gücü Yarışması
Dik yamaçlar, derin vadiler, dar tüneller, karanlık siperler, öldürücü tırmanma duvarları ve keskin dikenli teller.. Dünyaca ünlü ‘Tough Guy’ outdoor yarışma formatı, Çanakkale’nin muhteşem doğası ve tarihi ile birleşerek Türk ve dünya televizyonlarında yayımlanmaya başlayacak. Rekabetle dostluğun bir arada yaşanacağı bu ortamda, Top ve tüfek seslerinin yerini, heyecanlı gençlerin kalp atışları alacak. Yarışma heyecanının uluslararası çerçevede ses getirmesiyle de, Çanakkale’nin haklı gururu ve barışın önemi uluslar arası düzeyde vurgulanmış olacak.
 
Su perdesi
Boğaz’ın kıyısında 10 metre yüksekliğe, 30 metre eninde dev su perdesi oluşturulacak. 1915 ve Çanakkale Savaşı’na dair sessiz tanıkların anlatacağı tüm sırlar bu perde üzerinde görülüp, duyulacak. Tüm kent halkı ve ziyaretçileri Çanakkale 1915’i birlikte yaşayacak.
 
Çanakkale Film Kütüphanesi ve Film Festivali
Türk, Avustralyalı, İngiliz, Alman ve diğer ulusların yönetmenleri, Çanakkale Savaşlarına farklı bakış açılarını yansıttıkları film ve belgeselleri; Çanakkale’nin savaşa tanık olmuş tarihi mekanlarında (tabyalar, kaleler) beyaz perdeye yansıyacak. Yazlık sinema kültürünü canlandıracak etkinlik kapsamında Çanakkale Savaşları konulu bu zengin arşiv Türk ve yabancı izleyicilere birlikte sunulacak. Bu önemli kültürel etkinlik kapsamında, genç sanatçılar barış için savaşı anlatacak ve filmlerin bir kopyası saklanarak Çanakkale Savaşları tarihinin en kapsamlı film veritabanı oluşturulacak.”
Paylaş