havadurum

ÇTSO 100.yıl konuklarını ağırladı

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın 100. Yıl nedeniyle Türkiye’deki tüm Oda ve Borsalara yaptığı Çanakkale davetinin yeni konukları Erzurum Ticaret Borsası, Karacabey Ticaret Borsası ve Edremit Ticaret Odası oldu. Konuk Oda ve Borsaları ÇTSO Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyeleri karşıladılar.

693
 
 
Geçen hafta boyunca Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’na konuk olan oda ve borsaların ilki Erzurum Ticaret Borsası’ydı. 21 Mart Cumartesi günü ÇTSO Kgre ve Fuar Merkezi’ne gelen Erzurum Ticaret Borsası heyetinde Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu, Meclis Başkanı Mehmet Akgün ile birlikte Yönetim Kurulu ve Meclis üyelerinden oluşan 15 kişi yer aldı. Çanakkale daveti ve misafirperverliğinden dolayı ÇTSO Yönetimine teşekkürlerini ileten Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu, ÇTSO Kongre Fuar Merkezi’ni çok beğendiğini de ifade etti.
Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu, Borsa ve projeleri hakkında bilgi vererek, Çanakkale ziyaretlerinin bir başka amacının, 2018 yılında Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılı olması nedeniyle Çanakkale’de 100. Yıl’da neler yapıldığını görmek olduğunu vurguladı. Hınıslıoğlu, Erzurum Ticaret Borsası’nın kendi enerjisini üreten modern bir toptancılar sitesi kurma hazırlığında olduğunu ve ÇTSO ile Ezine’ye kurulacak olan Gıda İhtisas OSB konusunda işbirliği yapabileceklerini de ifade etti.
ÇTSO yönetimine davetinden ve misafirperverliğinden dolayı teşekkür eden ETB Başkanı Hınıslıoğlu, tarım ve toptancılar sitesi konularında incelemeler yapmak üzere ÇTSO yöneticilerini Erzurum’a davet etti.
Erzurum Ticaret Borsası heyetine, ÇTSO’nun projeleri hakkında da bilgi verildi ve çeşitli konferans ve etkinliklere ev sahipliği yapan ÇTSO Kongre Fuar Merkezi gezdirildi. İÇDAŞ Salonu’nda düzenlenen toplantıda ise, ÇTSO’nun hazırladığı Çanakkale Tanıtım Filmi izlendi ve iki kurumun başkanları günün anısına plaket ve hediye takdim ettiler. Daha sonra Akçansa Salonu’ndaki Çanakkale Şehitler Abidesi’nin Yapılış Öyküsü ile Fotoğraflarla Atatürk’ün Çanakkale Ziyaretleri fotoğraf sergilerini gezen Erzurum Ticaret Borsası yöneticileri ÇTSO Kongre Fuar Merkezi’nde yer alan Piri Reis Müzesi’ni de gezdi.
 
Karacabey Ticaret Borsası Meclis Toplantısına Konuk Oldu
Karacabey Ticaret Borsası ise 25 Mart Çarşamba günü ÇTSO’nun konuğu olarak Kongre ve Fuar Merkezi’ndeki Meclis Toplantısı’nda ağırlandı. Karacabey Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murad Bertan ile Meclis Başkanı Halit Elbir ile birlikte Yönetim ve Meclis üyelerinden oluşan 20 kişilik heyet, bir süreliğine ÇTSO’nun Mart ayı Meclis Toplantısı’na misafir oldu.
Karacabey Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murad Bertan, burada yaptığı konuşmada, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Oda’nın daveti ve Borsa’nın “Evladımız Ecdadıyla Buluşuyor” projesi kapsamında 500 öğrenci ile birlikte Çanakkale’ye geldiklerini belirterek, “Projemiz gençlerimize Çanakkale Ruhunu aşılamayı, Çanakkale Ruhu’nun anlam ve önemini yerinde hissettirmeyi hedefliyor. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası ziyareti de programımızda yer alıyordu. Bizi ağırlayan ÇTSO Yönetimine ev sahipliğinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi. Daha sonra iki kurum yöneticileri günün anısına plaket takdiminde bulunurken, Murad Bertan, Karacabey’in simgesi olan soğan maketi de hediye etti.
ÇTSO Kıngre Fuar Merkezi İÇDAŞ Salonu’ndaki toplantının ardından, Karacabeyli konuklar ve ÇTSO Yönetim, Meclis ve Komite üyelerinin de yer aldığı yemeğe geçildi. Yemekten sonra da hep birlikte Piri Reis Müzesi gezildi.
Edremit Ticaret Odası da Konuklar Arasındaydı
ÇTSO’nun 100. Yıl nedeniyle hafta içindeki son konuğu da 26 Mart Perşembe günü ÇTSO Kongre Fuar Merkezi’ni ziyaret eden Edremit Ticaret Odası oldu. Edremit Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Salon ve Meclis Başkanı Necati Uytun ile birlikte Yönetim Kurulu ve Meclis üyelerinden oluşan 20 kişilik Edremit heyetini, ÇTSO Yönetim Kurulu üyeleri ve Meclis üyeleri ağırladılar.
Edremit Ticaret Odası Coşkun Salon, misafirperverliğinden dolayı ÇTSO yönetimine teşekkür ederek, “100 nedeniyle bu kutsal topraklarda bulunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bize bu daveti yapan ve Meclis toplantımızı Çanakkale’de yapmamız imkan sağlayan ÇTSO yönetimine teşekkürü borç biliyoruz” dedi.
Edremit Ticaret Odası heyetine, Çanakkale ekonomisi ve potansiyeli ve ayrıca ÇTSO ve projeleri hakkında bilgi verildi. Daha sonra, ÇTSO Kongre Fuar Merkezi’nde yer alan Piri Reis Müzesi gezildi ve ardından İÇDAŞ Salonu’na geçildi ve burada ÇTSO’nun hazırladığı Çanakkale Tanıtım Filmi izlendi. İki kurumun yöneticilerinin günün anısına plaket ve hediye takdiminden sonra, Edremit Ticaret Odası, Mart ayı Meclis toplantısını gerçekleştirdi.
Paylaş