havadurum

Çanakkalelilere doğalgaz eziyeti

Çanakkale`de önceki gün ve gece boyunca birçok ev ve işyerine verilemeyen doğalgaz ile ilgili olarak vatandaşların tepkisi giderek artıyor. Cevatpaşa Mahallesi`nde bir evde yaşandığı iddia edilen gaz kaçağı konusunda ise Çanakkalegaz yetkelilerinin duyarsız kalması, halkı çileden çıkardı. “Çanakkalegaz ne yapmaya çalışıyor?” diyen çok sayıda vatandaşın tüketici hakkı ihlali nedeni ile Çanakkalegaz`a dava açabileceği gelen bilgiler arasında.

819
Çanakkale`de önceki gün ve gece boyunca yaşanan doğalgaz kesintisi Çanakkalelileri çileden çıkardı, eleştiri oklarının hedefi Çanakkalegaz oldu. Doğalgazın çok sayıda evde kesik olması nedeni ile önceki gece saatlerinde iyice soğuyan hava nedeni ile evlerde oda sıcaklıkları 5-10 dereceye kadar geriledi. Doğalgazı kesik olan aileler alternatif ısınma araçlarına yönelirken, bazı ailelerin battaniyelerle geceyi geçirdiği öğrenildi. Hatta bebekli bazı ailelerin ise doğalgazı olan akraba ya da aile dostlarına giderek geceyi geçirdikleri öğrenildi. Önceki gün ve dün doğalgaz kesintisi nedeni ile bazı işletmelerin ticari kayıpları olduğu da gelen bilgiler arasındaydı. Doğalgaz kesintisinin bir an önce giderilmesi ve Çanakkalelilerin, kış günü daha fazla çile çekmemeleri için Çanakkalegaz telefonları iki gündür sık sık arandı.
 
Gaz kaçağı iddiasına duyarsız mı kalındı?
Öte yandan çok sayıda Çanakkalelinin doğalgaz kesintisi nedeni ile tepkileri sürerken başka bir iddia ise skandal niteliğindeydi. Cevatpaşa Mahallesi Havantabya Sokak üzerinde bulunan bir binada gaz kaçağı olduğu ileri sürüldü. Yoğun koku nedeni ile doğalgaz iletişim numarası olan 187`e verilen bilgilerin karşılıksız kaldığı öğrenildi. Gaz kaçağı ihbarı olmasına rağmen Çanakkalegaz yetkelilerinin konuyla ilgilenmedikleri bildirildi. Bu duyarsızlık da yoğun tepki çekerken, Çanakkalegaz yetkelilerinin durumu nasıl açıklayacakları merak konusu oldu.
 
BOTAŞ iddiasına cevap gelmedi!
Doğalgaz kesintisinin nedeni olarak önceki gün ortaya atılan Çanakkalegaz`ın BOTAŞ`a ödemesi gereken parayı ödeyemediği bu nedenle gaz kesintisinin yaşandığı iddialarına ise henüz bir cevap gelmedi. Gaz kesintisinin nedeni Çanakkalegaz`ın bu yöndeki bir sorumluluğu yerine getirmemesi iddiaları doğru çıktığı takdirde bu kış sezonunun Çanakkaleliler için zor geçeceği ileri sürüldü.
 
Çanakkalegaz, şebeke basıncını adres göstermişti
Önceki gün Çanakkalegaz`in internet sitesinden yapılan duyuruda, “Bölgemizde, BOTAŞ iletim hatlarından kaynaklanan nedenlerle zaman zaman gaz arzında sorunlar yaşanmaktadır. Meydana gelen bu sorunlar doğal gaz şebekesindeki basınçların ideal işletme basınçlarının altına düşmesine yol açması nedeniyle yer yer gaz kesintileri meydana gelmektedir. İletim hatlarındaki geçici sıkıntıların aşılarak gaz arzının normale dönmesi sonrasında kesinti ihtimali ortadan kalkacaktır” denilmişti. Çanakkaleliler, iddialara cevap beklerken, gaz kesintisi sorunun bir an önce çözülmesini bekliyor.
Paylaş