havadurum

Çanakkale kuvvetli yağışa teslim

Çanakkale`deki kuvvetli yağış, hayatı olumsuz yönde etkiledi.

648
 
Kent merkezin dün aniden kuvvetli rüzgarla başlayan sağanak nedeniyle, kent merkezindeki pek çok cadde sular altında kalırken, bazı iş ve evleri su bastı. İşyerleri sahipleri yağmur sularını tahliye etmek için yoğun çaba sarf etti. Bazı araçlar yolda kalırken, belediye ekipleri ise tıkanan rogarları açmak için uzun süre uğraştı. Bazı bölgelerde bina girişlerinin sular içinde olması nedeniyle apartman sakinleri dışarıya çıkmakta güçlük yaşadılar. Apartmanların birinci katlarındaki evlerin balkonları sularla dolarken, ev sahipleri ise biriken suları kovalarla tahliye etmeye çalıştı. Apartmandan dışarıya çıkamayan bazı yaşlıların yardımına ise yine apartman sakinleri koştu. Dışarıya çıkamayan yaşlıları sırtlarına alarak apartmandan çıkmasını sağlayan vatandaşlar, biriken suları da kendi imkanlarıyla tahliye etti.
 
 
Sürücüler zor anlar yaşadı
Kent merkezine 1 metrekareye 12 kilogram yağış düştü. Cadde ve sokaklar göle dönerken 1 saat boyunca süren etkili yağış nedeniyle kentin belirli yerlerinde kısa süreli elektrik kesintisi yaşandı. Çanakkale`nin İzmir yönünden girişinde zemini kaplayan yağmur suları trafiğin aksamasına da neden oldu. Bölgede trafik akışı tek şeritten sağlandı. Şehir merkezinde sürücüler yağmur suları nedeniyle de zor anlar yaşadı.
 
 
Suların içinde oyun
Öte yandan sağanak yağış nedeniyle bazı bölgelerde su birikintileri meydana geldi. Oluşan su birikintileri ise çocukların eğlence alanı oldu. Suların içinde uzun süre oyun oynayan bazı çocukların, yağışa da aldırış etmemesi dikkat çekti. Yağışın sona ermesiyle birlikte oluşan su birikintileri belediye ekipleri tarafından tahliye edildi. Diğer yandan Çanakkale Boğazı`nda görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle, transit geçiş yapan gemiler, Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğü yetkilileri tarafından sık sık telsizden dikkatli seyretmeleri konusunda uyarıldı.
Paylaş