havadurum

Çanakkale’de uzun süredir beklenen Sarıcaeli Kavşağı açıldı!

Çanakkale’de uzun süredir açılması beklenen Sarıcaeli Kavşağı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından açıldı.

933

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çanakkale’ye bir dizi ziyaret gerçekleştirildi. Bugün gerçekleştirilen ziyarette, Çanakkalelilerin uzun süredir gün saydığı Sarıcaeli-Teknopark Farklı Seviyeli Kavşağı’nın açılışı Bakan Uraloğlu tarafından gerçekleştirildi. Açılış töreninde konuşan Uraloğlu, Çanakkale’de birbirinden önemli projeler hayata geçirdiklerini ve Malkara-Çanakkale Otoyolu ve 1915 Çanakkale Köprüsü’nün bu projeler arasında ayrı öneme sahip olduğunu dile getirdi.

Trafik yoğunluğu rahatlayacak

Bakan Uraloğlu, açılışı yapılan Sarıcaeli-Teknopark Farklı Seviyeli Kavşağı’nın ise günde ortalama 18 bin aracın geçiş yaptığı bölgedeki trafik yoğunluğunu rahatlatacağını söyledi. Bölgedeki yerleşim yerlerinin genişlemesi, nüfusun ve taşıt trafiğinin artmasıyla mevcut altgeçidin yetersiz kaldığını dile getirem Uraloğlu, gelişen ihtiyacı karşılamak için buraya 12 kilometrelik 6 metre yüksekliğinde yeni bir alt geçit yaptıklarını anlattı.

“Doğanın korunmasına katkı sağlayacağız”

Uraloğlu, “Devlet yolunun bu kesiminde yer alan 1 kilometrelik bölümünde bitümlü sıcak karışım kaplamalı asfalt üstyapısını yeniledik. Lapseki-Çanakkale-Ezine Devlet Yolu’ndan Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Teknopark Yerleşkesine, Sarıcaeli Köyü’ne, çevredeki eğitim kurumlarına ve lojmanlarına hızlı ve yüksek standartlı erişim imkanı tesis ettik. Kavşak projemizle zamandan 72 milyon lira, akaryakıttan 15 milyon lira olmak üzere yıllık 87 milyon lira tasarruf edeceğiz. Çevreye zarar veren araçların karbon emisyonunu da 180 ton azaltarak doğanın korunmasına katkı sağlayacağız” sözlerine yer verdi.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş