havadurum

Bayramiç Gazi’den anlamlı kampanya

Çanakkale`nin Bayramiç ilçesinde eğitim veren Gazi Ortaokulu`nun Sosyal Bilgiler Öğretmeni Hayati Kartal önderliğindeki öğrenciler, ülke kaynaklarının israf edilmemesi için önemli mesajlar verdiği bir çalışmaya imza atarak herkese örnek oldular.

1121
 
 
Bayramiç ilçesi Gazi Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Hayati Kartal ile öğrencileri, Başbakan Recep Tayip Erdoğan`ın başlatmış olduğu Toprak Mahsulleri Ofisi`nin sorumluluğunda sürdürülen `Ekmeğini, emeğini israf etme` , `Ekmeğini, emeğini koru` konulu kampanya kapsamında ülke kaynaklarının israf edilmemesi için önemli mesajlar verdiler. Kampanya kapsamında Gazi Ortaokulu`na taşımalı olarak gelen 40 köyün cami, kahvehanesine ve bakkallarına, ilçe merkezindeki kamu binalarına, okullarına, dükkanlara kampanya afişleri asan öğrenciler, pazar yerinde ise broşür dağıtıp halkı kampanya ile ilgili bilgilendirdiler. Çanakkale`de kurulan Cuma Pazarı`nda da öğretmenleri eşliğinde broşür dağıtan öğrenciler kamuoyunda farkındalık oluşumuna katkı sağladılar.
 
 
UNICEF ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının yürütmekte olduğu `Bir Sen Daha Var!` isimli proje kapsamında engelli olan çocuklar, Aileleri ile Toplum Arasındaki Sosyal Mesafenin Azaltılması`na yönelik ülkede yürütülen kampanyayı ilçe genelindeki ortaokul ve lise öğrencileri ve öğretmenlerin sözü ile Nisan ayında ilimiz Fen Lisesi, Turizm Otelcilik Lisesi ve Merkez Cumhuriyet Ortaokulu öğrenci ve öğretmenlerin 30 Mayıs 2014`de TUBİTAK Bilim Şenliği`ndeki katılımcıların ve ziyaretçilerin söz verme belgelerini alarak kampanyaya destek oldu.
 
 
Bayramiç Gazi Ortaokulu olarak öğrenciler ile birlikte gerçekleştirdikleri kampanya çalışmaları hakkında kamuoyunu bilgilendiren Sosyal Bilgiler Öğretmeni Hayati Kartal; “Bu çalışmaları yaparken çocuklarımızın yaşadıkları çevreyi sahiplenmelerini sorunlarını problemlerinin çözümünde gönüllü katılım sağlamayı ve bu çözüm yollarında gönüllü olarak yer almaları düşüncelerini aktarabilmeyi ve ikna kabiliyetlerini geliştirmişlerdir” dedi.
 
 
Paylaş