havadurum

Asgari Ücret Komisyonu 2024 yılı için ilk kez toplanıyor

Bugün toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonunun birinci toplantısı için nefesler tutuldu.  Türkiye’de milyonlarca işçiyi ilgilendiren 2024 yılı asgari ücret için gözler, toplantıdan gelecek sonuçlara çevrildi.

1432

Toplantıya işçi tarafını temsilen TÜRK-İş, işveren tarafını temsilen TİSK ve hakem rolünü üstlenen hükümetten 5'er kişilik temsilciler katılacak.

2024 Asgari Ücret 1. Toplantısı ne zaman?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısı 11 Aralık Pazartesi (bugün) saat 13:30'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ev sahipliğinde gerçekleşecek.

Komisyonda asgari ücretli çalışan 4 kişi yer alıyor

Asgari ücret toplantısına her taraftan 5'er kişilik yetkili olmak üzere toplam 15 kişi katılım sağlayacak. İlk toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliği yaparken; TÜRK-İş Başkanı Ergün Atalay ve TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol işçi ve işveren kesimi olarak süreçlerde son kararları veren kişiler olacak. Bakanlık hakem ise rolünü üstleniyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda bu sene ilk kez; TÜRK-İş heyetinde ilk kez 2 erkek 2 kadın olmak üzere 4 asgari ücretli çalışan yer alacak. İşveren heyetinin başkanlığını TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç'un, işçi heyetinin başkanlığını ise TÜRK-İş Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar'ın yapması öngörülüyor.

7 milyon kişiyi etkiliyor

7 milyon çalışanı etkileyecek olan asgari ücret zammı için toplantılar başladı. Ocak 2023'te yüzde 54,7 artışla 8.506 TL'ye yükselen asgari ücret, Temmuz ara zammı ile beraber yüzde 34 zam alarak 11.402 TL'ye yükselmişti.

(Haber Merkezi)

Paylaş