havadurum

Ankara Ticaret Borsası Çanakkale’deydi

Çanakkale’nin tanıtımı ve 2015 yılındaki faaliyetler kapsamında Türkiye’deki tüm borsalara olağan toplantılarından birini Çanakkale’de yapmaları, borsalar arası ticari, kültürel ve kurumsal ilişkileri geliştirmek amacıyla davet mektubu gönderen Çanakkale Ticaret Borsasını Ankara Ticaret Borsası Meclisi ziyaret etti.

448
Ankara Ticarat Borsası ziyaretine ev sahipliğini yapan Çanakkale Ticaret Borsasını temsilen toplantıda Başkan S. Kaya Üzen, Başkan Yardımcıları Salamon Halyo ve Gökhan Uysal, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Zakir Tanrıkulu ve Genel Sekreter Sevcan Elver hazır bulundu. Ankara Ticaret Borsası ise TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi ve Ankara Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yavuz, Meclis Başkan Yrd. Hayri Gülten Genel Sekreter Eyüp Şenol Ömerlioğlu olmak üzere Yönetim Kurulu ve Meclis üyelerinden oluşan 30 kişilik heyet halinde temsil edildi. Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen “2015 hem Çanakkale hem de ülkemiz için çok özel bir yıl. Destansı bir zafer olan Çanakkale zaferimizin 100. Yılında istedik ki tüm borsalarımızla Çanakkale’de buluşalım. Borsa olarak da bizler ülkemizdeki kardeş borsalarımızı ilimize 2015 yılında davet ettik. Müşterek gündemli toplantılarını Çanakkale’de yapmalarını istedik. Tüm dünyaya barış mesajlarının verildiği Çanakkale’mizde bizleri ziyaret etmeniz çok anlamlı ve önemlidir” dedi.
 
“Çanakkale savaşı, hem insanlığı hem de erdemi öğretmiştir”
TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi ve Ankara Ticaret Borsası Başkanı Faik Yavuz ise, “Çanakkale’yi anlamak için Çanakkale savaşlarına bakmak yeterlidir. Bu savaş öylesine değerlere sahiptir ki bugün günümüzde maalesef bu değerleri bulamıyoruz.. Anadolu’nun evlatları ülkeleri için savaşırken hem insanlığı hem de erdemi öğretmişlerdir. Bugün bile tüm dünyanın gıpta ile baktığı bir kahramanlık destanının yazıldığı savaşın bile bir onuru olduğunu göstermişlerdir” dedi. Başkan Yavuz, Ankara Ticaret Borsasının projeleri olan Canlı hayvan projesi, Et kombinası projesi, İş Merkezi projesi, Ahiboz tesisleri, Satış salonu, Kantar tesisleri, hizmet binası ve Uluslararası Akreditasyon belgeli Laboratuar projelerinden söz etti. Başkan Yavuz, son olarak Çanakkale Ticaret Borsasının ATB için ayrı bir önemi olduğunu söyleyerek “Başkan Kaya beyle uzun yıllardan beri beraber çalışmaktayız, Kaya başkan benim kardeşimdir. Çanakkale Ticaret Borsası hizmet binasının açılışında TOBB başkanımızla beraber bulunduk. Çanakkale Ticaret Borsasının hizmetleri ve faaliyetlerini yakinen takip ediyoruz. Bugün bizlere ev sahipliği yaptığınız için çok mutluyuz. Teşekkür ediyoruz” dedi. Ziyaretin sonunda ATB Başkanı Faik Yavuz, Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen’e ziyaret anısına bir vazo takdim etti. Kaya Üzen de Yavuz`a ziyaretin anısına 100`üncü yıl tabağı ve Çanakkale Gazileri kitabını verdi.
Paylaş