havadurum

Ambalaj atıklarına yeni sistem...

Çanakkale’de pilot bölge olarak seçilen Esenler Mahallesi’nde başlayarak diğer mahallelerde de hayata geçirilen ‘Ambalaj Atıklarının Ayrı Toplanması’ isimli projede yaşanan sorunların çözümü için yeni bir sistem geliştirildi. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın da katıldığı bilgilendirme toplantısı mahalle sakinlerinin sorunlarını dile getirdiği bir toplantıya dönüştü.

686
 
 
Esenler Mahallesi’nde başlayan ‘Ambalaj Atıklarının Ayrı Toplanması’ isimli proje ile ilgili İsmetpaşa Mahallesi sakinleri bilgiler verildi. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın da katıldığı bilgilendirme toplantısı mahalle sakinlerinin sorunlarını dile getirdiği bir toplantıya dönüştü.
 
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İsmetpaşa Mahallesi Muhtarı Özkan Vural, ÇAKAB yetkilileri ile ÇEVKO’nun gönüllü elemanları, 2009 yılında başlayan proje ile ilgili bilgilendirmek amacıyla İsmetpaşa Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlarla bir araya geldi. Toplantı öncesi yaşadıkları sorunları dile getiren mahalle sakinleri Başkan Ülgür Gökhan’ı soru yağmuruna tuttu. Trafik ışıklarından, mahalledeki çöp konteynırlarına, park ve banklara kadar her konuda yaşadıkları sorunları Başkan Gökhan’a ifade eden mahalle sakinleri, hızını alamayarak bazı belediye birimlerinde çalışan personeli de şikayet etti.
 
Mahalle sakinlerinin tam bir saat sorunlarını dinleyen Başkan Gökhan, toplantının asıl amacı olan Ambalaj Atıklarının Ayrı Toplanması Projesi’ne bir türlü geçemedi. Sorunları tek tek dinleyen Başkan Gökhan, mahalle sakinlerine 24 saat cep telefonunun açık olduğunu ve herhangi bir şikayette kendisine ulaşabileceklerini dile getirdi. Daha sonra Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Çanakkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü ve ÇAKAB Birlik Müdürü Aysun Kavcar mahalle sakinlerini, ambalaj atıklarının ayrı toplanmasıyla ilgili bilgilendirdi.
 
 
Gökhan; “Şikayetlerin giderilmesi lazım”
Projenin önemine değinen Başkan Gökhan; evlerdeki atıkları ayrıştırıp toplayarak çevreyi korumayı amaçladıklarını söyledi. Gökhan; “Projeye bayanlar son derece duyarlı. Bütün mahalleler çevre konusunda duyarlı. Projede toplama düzenini iyileştirirsek çok başarılı bir şekilde bu süreci devam ettireceğiz. Bu bir haftalık bir proje değil. Bu bizim yaşam tarzımız olacak. Toplantılarda sorunları ele alacağız ve sorunları çözüme kavuşturacağız. Bu projeye biraz daha yoğunlaşmamız lazım. Toplamanın düzenlenmesi açısından firmaya görev düşüyor. Atıkların söylenen zamanda toplanmaması konusunda şikayetler var. Bunların giderilmesi lazım” dedi.
 
Kavcar; “İsmetpaşa Mahallesi’nde yeni bir sistem başlattık”
Çanakkale’deki mahallelerde ambalaj atıklarının toplanmadığı şeklinde gelen şikayetler üzerine harekete geçen ÇAKAB yetkilileri, sorunun giderilmesi amacıyla yeni bir sistem başlattı. Ambalaj atıklarının toplanmasıyla ilgili yaşanan sorunlar nedeniyle nedeniyle İsmetpaşa Mahallesi’nde yeni bir sistem başlattıklarını ifade eden ÇAKAB Birlik Müdürü Aysun Kavcar; mahallenin belli noktalarına cam, kağıt, metal ve plastik gibi malzemelerin atılması için kafesler konulduğunu kaydetti.
 
Mahalle sakinlerinin ambalaj atıklarını bu kafeslere atacağını vurgulayan Kavcar, tüm mahallerde aynı sistemin faaliyete geçeceğini dile getirerek şu şekilde konuştu: “Belli günlerde gelineceğini söylemiştik. İçinde ambalaj atığı olan poşetleri her gün her apartmandan alma şansımız yok. Bu yüzden İsmetpaşa Mahallesi’nde yeni bir sistem başlatıyoruz. Her eve, mahalleye yeni koyduğumuz ambalaj kafes listelerini gösteren bir broşür vereceğiz. Mahalle sakinleri bizim gelmemizi beklemeyecek. Bu broşürde belirtilen kafeslere ayrıştırmış oldukları ambalaj atıklarını atabilir. Cam, kağıt, metal ve plastik gibi malzemeleri kafeslere atılmasını istiyoruz. O yüzden belirli bir gün vermiyoruz. Çünkü, belirli noktalara kafesler konuldu. Bütün mahallelerde de aynı sisteme döneceğiz.”
 
Yapılan bilgilendirmenin ardından mahalle sakinlerine yeni sistem hakkında bilgilerin yer aldığı broşür dağıtıldı.
 
Paylaş